Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Avstralija za amaterje XII.

9.05.2016

Kako? Zelo upokojensko. Moj dan ima še vedno 24 ur, časa pa pač nimam nobenega. Po nekem čudnem slučaju se izgubi nekje med jutranjim in večernim ščetkanjem zob, jaz pa se vsak ponedeljek zgrozim kam je šel še en vikend.

Nevarno se približujem trenutku, ko se mi bo od nedela zmešalo in je občasno že opaziti težnje po prevzemanju odgovornosti. Ali če poenostavim … v lokalu se kar sama ponudim, da lahko počakam za šankom in sama sebi postrežem kavo, na bencinski črpalki pobrišem okno še gospodu na desni, ki ima še bolj umazanega kot jaz in ljudem z otroki mimogrede obljubim vikend varstvo. In po dobri uri to tudi obžalujem. Višek sem definitivno dosegla v Melbournu, ko sem se prijazno (a zdravju in zavarovanju neprijazno) ponudila, da lahko popoldne z majstrom skočim še na streho in pomagam zakrpati luknjo, da bo hitreje.

Brezposelnost je tako hudičevo naporna reč in očiten pokazatelj, da je tri mesečni dopust absolutno največ, kar moje telo premore. Jap, prihajam domov, da se postavim v vrsto brezposlenih diplomirancev, ki živijo pri starših. Pa da vidimo, kako dolgo bo trajalo.

Tedenski incidenti bodo tako hitro prerasli v iskanje službe, na trgu (ne)dela pa bo ena blondnika več, hehej!

Fotka tedna: Vikend varstvo v podmornici.

Vrhunec tedna: Kopica luštnih kavarnic, lokalov, trgovin in klopc, ki jih ponuja Melbourne in jih najdeš samo takrat, ko se sam zgubiš v mestu.

Razočaranje tedna: Nekako sem računala da mi dolgih hlač ne bo treba potegnit iz kufra, pa me je Melbourne hitro prisilil, da sem morala žrtvovati kratke.

Izjava tedna: »A medium pečen zrezek bi? Ne bo šlo, jaz znam spečt samo surovega.«

Avstralski nauk tedna: Angleški priseljenci so zaradi želje po gostejši poselitvi te divje celine pred pedesetimi leti v Avstralijo prišli za 10 avstralskih dolarjev. Točno to. Za 10$. Zdaj pa za ta denar tu še kave in rogljička ne dobiš.

  • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 9.05.2016 ob 17:11 pod Dogaja mi, dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Avstralija za amaterje XII.”
  1. martina - 9.05.2016 ob 20:29

    No, le pridi, saj vem, da si že 14 dni poješ tisto “Saj dolenjska je moja mati”

  2. maia - 10.05.2016 ob 02:39
    maia

    Haha, ne govori, že vsi avstralci jo znajo na pamet :D

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !