Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Avstralija za amaterje X.

24.04.2016

Nemalo preden sem se spakirala kovčke in naznanila, da bova z Ohrovtom osemdeset kvadratno stanovanje zamenjala za pet kvadratno, so mi bile (s strani več kot očitno zelo iskrenega možaka) predstavljene tri možnosti:

 1. Ali bom zanosila.
 2. Ali se bova razšla.
 3. Ali pa se bova poročila in bom ostala v Avstraliji.

Kaj porečem na to? Skoraj tri tedensko življenje na petih kvadratih, ko si skupaj praktično 24 ur na dan, je za razmerje definitivno svojevrsten izziv. Izziv, pri katerem se učiš čisto vsak dan.

Po nekaj tisoč kilometrih, ki sva jih prevozila se spoznam na različno velike ladje in na razliko med okvirjem Yetija in Orbee. Hkrati pa prepoznam, da sta to znamki koles. Ohrovt se zavoljo mojih samogovorov počasi lahko spusti v marketinške vode in pove, da črnih hlač ne sme kombinirati s temno modro majico ter je navajen na moje skoraj  jokajoče izpade vsakič, ko ob cesti zagledam povoženega kengurujčka.

Jaz zdaj že lahko ugotovim, kdaj se morava ustaviti in deset minut strmeti v veter, ki bo mojemu dragemu povedal ali je primeren za kajtanje, moj dragi pa točno ve, kdaj sem na smrt lačna, saj se mojega želodca ne da preslišati. Pametno ostaja tiho, ko na sebi zagledam celulit in mu ni problem zaviti v slaščičarno, ko mi pade cuker. Jaz pa nič več ne zavijam z očmi, ko mi v podrobnosti opiše svoj jutranji toaletni ritual, niti se ne vznemirjam, ko vsak drugi dan iščeva ključe od avta, denarnico ali telefon.

Glede na to (trkam po lesu), da je bil edini prepir, ki sva ga imela na temo božičnih počitnic, se več kot očitno ne smem pritoževati. Še vedno namreč skupaj umirava od smeha ob neumnih in predvsem ob javnosti neprimernih izjavah, ugotavljava kje lahko spiva, da nama ne bo potrebno plačat kampiranja in zavijava na stranske ceste, samo zato, ker naju zanima, kaj bo za ovinkom.

Hkrati pa ob kavi še vedno ugotoviva, da so vsi tedenski incidenti lepši v dvoje. Tako da se na zgoraj naštete možnosti podpišem pod 4.) oziroma izpolnem kvadratek razno. Trenutni plan je prečrtati vse tri možnosti, ostati skupaj in se brez naraščaja vrnit v Slovenijo. Na malo več kot pet kvadratov.

Fotka tedna: Pozerski kengurujčki v divjini sredi ničesar, ki so me pustili blizu in me pustili brez besed.

Vrhunec tedna: Topel tuš. Prvič po treh dneh.

Razočaranje tedna: V ponedeljek sem se tako močno ugriznila v jezik, da sem naslednje dva dni komaj govorila. Seveda pa, če to pogledamo z zornega kota mojega Ohrovta, lahko označimo tudi kot vrhunec tedna.

Izjava tedna: »Več kot očitno sva sedaj prava cigana, saj v se tuširava samo dvakrat na teden in gate na strehi sušiva kar med vožnjo.«

Avstralski nauk tedna: Kavarne in lokali, ki so odprti ob nedeljah, morajo svoje uslužbence plačati po urni postavki 43 dolarjev. Zato so več ali manj vsi zaprti.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 24.04.2016 ob 12:34 pod Dogaja mi, dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Avstralija za amaterje X.”
 1. Trepous - 27.04.2016 ob 06:31

  Pravijo, da je low budget potovanje test za vezo! :)

 2. maia - 4.05.2016 ob 11:33
  maia

  Trepous, ko bi vsaj bil low budget! :P Ampak imaš prav!

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !