Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Avstralija za amaterje IX.

17.04.2016

Koale, krokodili, kače, pajki in podobne čudne zverine, potem pa naletiš še na avstralce. Bog pomagej. Saj ne, da živijo na kontinentu, ki je s floro in fauno nevaren sami sebi, ampak se na vse prežeče faktorje izpostavljajo nevarnostim povsem prostovoljno. Pretep v baru v Avstraliji je namreč tako pogost, kot je v Sloveniji pogosta utaja davkov. Vsakodnevno.

Posledično so avstralci uvedli zakon, po katerem te skorajda preverijo s testom alkoholiziranosti, preden si sploh vstopil v bar. Na vhodu te namreč vedno čakata varnostnik in manager, ki ti postavi dvajset vprašanj, da ugotovi kako pijan si in kakšna je verjetnost, da boš človeka, ki ti bo ponsereči polil pijačo, na gobec. Poleg tega po 1.30 nimaš več dovoljenega vstopa v bar ali klub, če pa si že notri, pa svoje lokacije ne smeš spreminjati. Na papirju se zadeva morda zdi smiselna, vendar pa se primeš za glavo, ko ugotoviš, da se je razvrat v tem primeru preselil na ulice, kjer se potem določeni osebki po glavi tolčejo s steklenicami ali pa v svoji Gucci torbici namesto šminke nosijo švicarski nož.

Kljub temu, da niso vsi avstralci »party animals«, še vedno radi izzivajo usodo, kar se pokaže predvsem v njihovih komentarjih. Mojih štiri najljubših do sedaj:

 1. Jaz mislim, da moraš tudi na skrajni severni del Avstralije. Tam na avtocestah domačini veliko pogosteje dirkajo med sabo, kot pa tukaj.
 2. V tvojem primeru se ob pitonu sredi ceste ne bi upal kar zapeljat čez. Jaz v takem primeru skočim iz avta, ga primem in odnesem s ceste, čeprav ga včasih res razjarim.
 3. Naš tamal te bo ugriznil hitreje, kot naš pes.
 4. Včasih smo v bazen skakali s strehe, pa si je Kevin zlomil nos in potem je mama popizdila. Tako da smo pogruntali, da bomo poglobili bazen.

Avstralski homo sapiensi bodo tako po mojem mnenju kmalu postali ogrožena vrsta, saj se pri njih tedenski incidenti dogajajo na dnevni ravni.

Fotka tedna: Slavna avstralska mesna pita, za katero sem (definitivno ne po lastni volji) v vrsti stala 35 minut.

Vrhunec tedna: Great Lakes oz. območje jezer, kjer po drevesih plezajo koale, v jezerih plavajo delfini, nad tabo letajo kukubare in se čas za trenutek ustavi. Romantika pa je na vrhuncu. Dobesedno.

Razočaranje tedna: Skrajšanj obisk Sydneya, saj sva za vikend morala na šest urni let nazaj v Perth.

Izjava tedna je v tem primeru nepotrebna, saj sem jih zgoraj zbrala kar pet.

Avstralski nauk tedna: Avstralci so nori na mesne pite in na najbolj slavni lokaciji, kjer so te menda najboljše, je vrsta na blagajni dolga vsaj kilometer in se raztega čez celo parkirišče. In ker se nekatere babice zelo rade vrivajo, okoli neprestano hodita dva varnostnika, da jih spravita v red.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 17.04.2016 ob 05:09 pod Dogaja mi, dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Avstralija za amaterje IX.”
 1. martina - 17.04.2016 ob 18:57

  a dej no….tako nevarni so ti avstralci.Me lahko kaj skrbi??

 2. maia - 21.04.2016 ob 02:27
  maia

  Jaz mislim, da te to tako ali tako ;)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !