Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Avstralija za amaterje IV.

13.03.2016

“Jo, ka zdej, uživaš?”
“Ne. Dons sem stopila na morsko zvezdo, včer je pa preveč pihal, da bi šla lahko v morje.”
“Tle je vsak dan dež.”
“Blagor, mi mamo 38 stopinj že tri dni zapored.”
“Nimaš sončne kreme?”
“Ah kje, predraga…”
“OK, a se loh nehaš delat norca?”

Evo, globoko osebno priznanje: uživam vsako minuto. Ne, več kot to. Noro mi je. Se pa tega tudi konkretno zavedam. Moj namen ni bil, da spakiram kovčke in potem razmišljam, kaj bi lahko ta čas počela v Sloveniji. In glede na zadnje statistike 100-odstotno nimam jasne ideje, kaj trenutno želim v življenju.

V Avstraliji tudi nisem zato, da bi iskala ali nudila inspiracijo, ampak sem tu predvsem zato, ker sem rabila konkretno potovanje in ker sem ga hotela na toplem. Ter čim bližje morju. Ne gre za iskanje nove službe in nekega sanjskega življenjskega stila, ki ga ne bi mogla dobit v Sloveniji. Prav tako ne gre za pobeg od rutine in poduhovljeno spoznavanje samega sebe, ker dobro vem, kdo sem, koga ljubim in česa ne maram.

Gre za sproščen odklop, planiranje iz danes na jutri in početje točno tistega, kar mi paše. Gre za trošenje prihrankov, ki bi lahko bili nov avto, ampak so raje en kulturni šok več. In naj bo še tako egoistično, gre zame. Kar je popoln privilegij.

Zato tu spim tako dolgo kot mi paše, čofotam po morju več kot vsi avstralski otroci skupaj, se podim za kenguruji kjerkoli jih vidim, pojem vsako morsko žival, ki nam jo uspe ulovit, občasno spijem kakšno ingverjevo pivo in sem vse, kar se od mene načeloma ne pričakuje. Vključno s tedenskimi incidenti.

Fotka tedna: Gospodje jastogi. Sveže nabrani in sveže popapcani. Njami.

Vrhunec tedna: Koncert v naključnem baru, z meni nepoznanimi avstralskimi inštrumentalisti, ki so me popolnoma sezuli. Minnie Marks in pa Hussey Hick so vredni vpisovanja v YouTube.

Razočaranje tedna: Perth. Mesto, ki ga lahko opišem z dvema besedama. Veliko praznega.

Izjava tedna gre avstralki, ki je jasno opredelila svoje ljubezensko življenje: »God no, even I don’t take my relationship advice.«1

Avstralski nauk tedna: V Parizu imaš Disneyland, na Danskem Legoland, v Italiji Gardaland, v Avstraliji pa Liquorland. Pogoj enkrat za spremembo torej ni, da si manjši od 140cm, ampak da si 18 plus.

  1. Ki v prevodu izpade precej slabše, ampak sem se potrudila: »Bohpomagej, še sama ne bi upoštevala mojega ljubezenskega nasveta.« []
  • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 13.03.2016 ob 04:15 pod Wombatland. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Avstralija za amaterje IV.”
Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !