Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Avstralija za amaterje III.

6.03.2016

Moji vikend izleti, ki so običajno obsegali daljše sprehode po mestu ali pa krajše vzpone na manjše hribčke, so se v Perthu spremenili v enodnevne izlete z gliserjem. Kam? Povečini točno nekam na sredi morja, kjer ne vidiš obale in vse skupaj deluje malce srhljivo. Včasih pa tudi samo na enega od bližnjih otokov. Trije najbližji so Rottnest Island, kjer so glavni prebivalci quokke, Penguin Island, kjer se sončijo pingvini in Snake Island, kjer me glede na ime ne bodo nikoli videli.

Nacionalni šport Avstralcev je torej spravljanje lastnega gliserja v vodo in vsaj enourna plovba na bližnji otok, kjer je zasidranih še vsaj trideset drugih ladjic, ki so želele za vikend pobegnit iz celine. Potem pa se začne. Žar na obali, pivo na palubi in vsem dobro poznano primerjanje, kdo ima večjega. Gliser seveda. Naj še tako piha, za vikend enostavno ne smeš biti doma.

Do sedaj so me zelo gostoljubno posledično še vsak vikend ob nehumani 5.30 ali 6.00 uri zvlekli iz hiše. Moji prvi izlet z gliserjem se je začel v stilu. Dobra ura plovbe na sredino oceana, kjer zaradi morebitnih morskih psov ne smeš skakat v vodo, lahko pa nadaljnjih 5 ur loviš manjše ribe, me je zaradi precej vetrovnega vremena spremenila v zelenolično blondinko z valovanjem v želodcu in dvakratnim nagnjenjem čez palubo – kjer sem s svojim (predelanim) zajtrkom nahranila vse ribice.

Drugi sobotoni izlet je minil v lovljenju rakov, za katere nisem vedela, da rdeči postanejo šele, ko jih vržeš v vrelo vodo. Na tretjem oz. včerajšnjem sobotnem izletu pa smo pristali na otoku, ki je ime dobil po podganah, za katere so kasneje ugotovili, da so v bistvu neprimerno bolj očarljive živalice in jih poimenovali quokke. Kot ena izmed redkih turistov na otoku sem tako bila edina, ki se je cel dan podila za njimi in na koncu sem za domačine glavna atrakcija v grmovju menda postala jaz.

Razen posebnih živalic so torej avstralski »must have« gliserji in ko se sprehodiš po soseski, kmalu ugotoviš, da je na privat dovozih parkiranih več  mini jaht, kakor pa avtomobilov. Incidenti sledijo.

Fotka tedna: Quokka. Najbolj luštno bitje zahodne Avstralije. Takoj za vombatom seveda.

Vrhunec tedna: Avstralci so precej sproščena bitja, kar se opazi tudi pri Avstralkah in njihovem zavračanju nošenja modrca. In ker sem se okolju ustrezno prilagodila, sem tu (po novem brez modrca) ugotovila definicijo svobode.

Razočaranje tedna: Od dvajset rakov, ki smo jih potegnili iz vode, sem jaz ujela enega lignja. Nato pa ugotovila, da je ta zgolj vaba.

Izjava tedna pripada sladoledarju, takoj po tistem, ko sem ga vprašala, kaj lahko dobim s kovančkom za 2$: »Gospodična, čokoladno-karamelni posip. Brez sladoleda.«

Avstralski nauk tedna: Če hočeš prihraniti nekej dolarčkov, potem je ena izmed možnosti, da tu postaneš vegetarjanec. Meso je namreč vsaj kar se tiče cen konkretno zasoljeno.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 6.03.2016 ob 05:33 pod Wombatland. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Avstralija za amaterje III.”
 1. NuckinFuts - 12.03.2016 ob 08:47

  Opala. Po dolgem času me prinese mimo in kaj vidim!
  Avstralija, praviš? Kjer te hoče vse ubiti (predvsem blondinke za volanom, na napačni strani ceste, zgleda?), ampak je pa dežela svobodnih jošk? Dobra izbira. :mrgreen:

 2. maia - 13.03.2016 ob 10:53
  maia

  Glejga NuckinFutsa, domača naloga in povzetek odlično narejena! :mrgreen:

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !