Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Avstralija za amaterje II.

27.02.2016

Kateri je najpogostejši stavek, ki ga uporabljamo v prometu, kadar opazimo, da nekdo svoje vožnje ne obvladuje najbolje? “Sto posto je ženska za volanom”.

Kaj pa se zgodi, če za volan v Avstraliji posedeš blondinko? No, prvo kot prvo, najprej se namesto za volan usede na sovoznikov sedež, ker je povsem prepričana, da bo tam našla tudi volan. Ker pa je slednji na drugi strani, ponižno skloni glavo in se sprehodi pol kroga okoli avtomobila na pravo, desno stran. Tam si poravna skoraj ležeč sedež, v katerem običajno kraljuje njen Ohrovt, namesti ogledala, na katera v vrvežu na cesti včasih tudi pogleda in nato po hitrem postopku pripne varnostni pas. Na cesti je od zdaj naprej namreč en idiot več.

Spelje in se znajde v manjši krizici, ki ji lahko ljubkovalno pravimo tudi panika. Predvsem zato, ker je vse, kar ji je bilo do zdaj relativno jasno, kar naenkrat obratno. Gumbi za brisalce na levi, žmigavci na desni. Sklopka manjka, ker vozi avtomatika, noge pa na vejo ali bi bile več na gasu ali na bremzi.

Iiin gremo! Prvo križišče je uspe namesto desnega smerokaza najprej vklopiti brisalce, nato si umetniško prešprica in očisti vetrobransko steklo in ko končno ugotovi, da je vklopila pravi gumb za nakaz smeri speljevanja v desno, suvereno spelje. Kam? Na desno stran cestišča seveda!

Napaka. Znak, ki je v Avstraliji uporabljen premalokrat in sporoča »Keep left« opazi šele v vzratnem ogledalu, ko po suvereni vožnji po desni končno zapelje na levo stran cestišča. Ter izusti manjši krik, ki se je prej zaradi koncentracije potuhnil v območje želodca. Hkrati pa se pomirjeno tolaži, da je ob nedeljah cesta prazna in so na gospodov dan grehi hitreje odpuščeni.

Zdaj točno ta blondnika ne zganja več take panike, praviloma obvladuje situacijo in ima kot ponavadi, probleme bolj kot ne samo še s parkiranjem.
Tedenski incidenti, ki so se vrstili že v Pragi, so posledično dogajajo tudi v deželi sredi ničesar.

Fotka tedna: Vozim po levi. Yes!

Vrhunec tedna: Pet dni brez signala, interneta in elektronskih napravic v mestecu z enim lokalom, eno trgovinico in enim mesarjem. Brez sprednjega zoba.

Razočaranje tedna: Cel dan čakanja na fotkanje z vombatom, potem pa ga ne smeš niti vzet na kolena in počohat za ušeski. Krivica, če mene vprašaš.

Izjava tedna, ki graciozno pripada mojemu samooklicanemu tastu: »V barko bom vrgel štiri rešilne jopiče. Saj ne, da bi me skrbelo, da ne znate plavat, ampak tako vas bodo morski psi hitreje opazili.«

Avstralski nauk tedna: Avstralski kralji živali, kenguruji, se družijo v skupinah, ki jim z eno besedo pravimo kar mafija (ang. mob). Kaj švercajo v grmovju, izvem kmalu.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 27.02.2016 ob 00:12 pod Wombatland. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

3 odgovorov na “Avstralija za amaterje II.”
 1. martina - 27.02.2016 ob 11:43

  Oooo, pa si nazaj, (na blogu mislim). Spet zanimivo pišeš, dogaja se…tvoja dejanja pa spet mal spominjajo, da je v igri moja blondinka.
  Ja nič, srečno in po pameti naj ti mine ta avantura. Poročaj nam s “terena”, da tudi mi tukaj v Sloveniji doživimo delček Avstralije.

  P.S. pripravila si me do tega, da ponovno berem tvoje bloge iz Prage, in mi tečejo solze, od smeha, seveda. Faca si bla.

 2. lordwales - 27.02.2016 ob 15:57

  Za tvoj velik come back čestitke

 3. maia - 6.03.2016 ob 10:46
  maia

  martina, hvala, vedno dobro vedet da ostajam taka, kot sem (po pameti seveda) ;)
  P.S. Solze od smeha? Ne morem verjet!

  lordwales, thankyouthankyou!

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !