Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

A ženske še …

4.08.2015

nosijo pete?

Poletje v Ljubljani je sezona kratkih oblekic, luštnih krilc in razgaljenih nogic, na nogicah pa sexi sandalc z nekaj centimetrsko peto. Nene, in to ne tistih s polno peto, ki olajšajo zadeve. Je treba take, z elegatno tanko peto, da bo za ziher! Pa sem si rekla, ej maia, kaj pa če se malo spomniš kako izgleda, če jih obuješ sama?

Kako? Brutalno! Pa še to je premila beseda. Groza od groza me je bilo, kako bi se skoraj zložila že med vrati. Takrat sem za zdrs sicer uspešno krivila tisto kapljico vode, ki je bila na ploščicah, nisem pa krivila stopnic po katerih sem se prelomila, dokler nisem skoraj zagrizla v beton. Pa sem se še ker vztrajno premikala, ker se gospod Ponos pač ne da. Prsti so me tiščali kot sto vragov (obstaja možnost, da so v vročini bolj napihnjeni?), noge pa so plesale, kot da bi jih ukradla pijani žirafi. Kljub temu sem z dvignjeno glavo odkorala skozi dovoz in sama sebi prigovarjala petkrat bolj, kot je množicam v glavo vcepljal Smilijan Mori: “Samozavestna, visoka, lepa, sposobna!”. Moj notranji dvom pa je s tankim glasom piskal: “Bože mili baba zmešana, zložila se boš kot štor.”

Ker pa je za lepoto treba potrpet – pa konec koncev tukaj sploh ni šlo za lepoto, ampak za obnavljanje že pozabljenih ritualov, je moja vztrajnost stopicala še naslednjih nekaj metrov. Zvoki petk pa niso motili samo mene, ampak tudi vseh že malo navzkriš gledajočih strank Bety bara, ki so kot hijene s komentarji prežale na skoraj padlo gazelo. Tako je ta gazela je v betonski džungli počasi (ter upajoč da vsaj malo dostojno, če že ne elegantno) prisopihala do avtobusne postaje … ker bog ne daj, da bi slučajno morala peš do centra. In kaj hujšega, da je ravno takrat na postaji sedela gospa, ki je svoj tedenski šoping v vrečkah odložila poleg sebe, klopica pa enostavno ni dopuščala še enega karakterja.

Naslonjena na ogrado postaje sem z mukami odštevala tri minute do avtobusa in oči metala naokoli, da slučajno ne bi kdo v bližini opazil tega sado-mazo trpljenja, ki sem si ga povzročila. Po sedemnajstih sekundah  pa sprejela pomembno življenjsko odločitev, ki me je stala dostojanstva ter se obrnila in odracala nazaj tja, kamor spadam. V zavetje štirih sten, v sobne copate in v papuče za na balkon.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 4.08.2015 ob 20:31 pod Dogaja mi, dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “A ženske še …”
 1. NuckinFuts - 21.08.2015 ob 21:39

  Se da sploh razložit ta pojav, da ženske obujete pete še za kam drugam, kot za med štiri izredno privatne stene? Čevlji so estetski, uporabni pa ne. Kot blondinke, recimo. :mrgreen:

 2. maia - 24.08.2015 ob 14:04
  maia

  Zelo slikovit primer, hvala! :P
  Odvisno. Lahko tudi ulice vodijo med štiri privatne stene. Al pa v trgovino s čevlji po sandale brez pete.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !