Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

(Ne)sposobna

1.05.2015

Človek, ki rad kakšno reče, je bolj težko tiho. Pa sem bila. In to več kot deset mesecev. V začetku lanskega junija sem si namreč naredila okviren pol-letni plan, ki se mi je porušil cca 6 dni kasneje, zato trenutno živim precej umirjeno ter predvsem ustaljeno življenje. To se po dnevnem redu začne nekje ob pol sedmih, ko še vedno preklinjam skoraj vsako budilko in si mrmram: »Happy thoughts, Maja, happy thoughts!«.

Najpogostejša beseda na mojem meniju je ‘rutina’ in čeprav sem vedno trdila, da je verjetno ne bom kaj dosti uporabljala, mi trenutno precej ustreza. Da so se časi dejansko precej obrnili mi je kanilo, ko sem na pošti 5x polizala znamko, preden sem ugotovila, da je samolepilna. In če so šle znamke v korak s časom, potem za boga milega, moram tudi jaz. Ne bom trdila, da mi je zmanjkalo materiala za pisanje, bom pa priznala, da človek od časa do časa potrebuje svoj mir. In si uredi misli, čeprav ve, da so nestanovitne. Hkrati pa se nauči nekaj težkih besed, kot so npr. nestanovitnost, konsistentnost in nebuloze. Točno v tem zaporedju.

S pikrimi komentarji kot so: “A v Sloveniji se pa ne dogaja dovolj, da bi lahko prebirali tednske incidente?” ali pa “Daj porkamadona, začni spet pisat” ste končno pritisnili na prave gumbe. Priznam, elegantno ste me potisnili iz udobnega naslonjača miselnega procesa znotraj moje glave in me presedli na previsok pisarniški stol, kjer mi nogice okorno bignljajo dol. Dokler jih ne spodvijem pod rit in svoje mlahave roke prestavim na tipkovnico. Točno tako; migam. In pišem. Ponovno.

Zato slavnostno in z gongi v ozadju oznanjam svoje prebujenje. V tednu ko se hkrati borimo proti okupatorju in na drugi strani proslavljamo, da lahko delamo. Tudi po 12 ur na dan če je treba. In ker slišimo, da nekateri spijo zgolj štiri ure na dan, med 12 urnim delavnikom in spanjem pa preberejo še dve knjigi, odtečejo 11,234km, si nalakirajo nohte in simetrično populijo obrvi, potem sem menda tudi jaz sposobna nekaj spravit skupaj.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 1.05.2015 ob 19:47 pod Dogaja mi, dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “(Ne)sposobna”
 1. Peppermintpatty - 2.05.2015 ob 00:48

  waw, zakon, tvoj blog sem dejansko pogrešala!

 2. Peter Filec - 2.05.2015 ob 14:37

  Dejansko sem mislil, da te ne bo več… Ampak sem vesel, da si se vrnila :)

 3. maia - 3.05.2015 ob 10:52
  maia

  Peppermintpatty – joooj, zardevam ;) )

  Filčev fantič, sej veš, da ne morem dolgo brez … :)

 4. NuckinFuts - 7.05.2015 ob 12:29

  OMG.
  Eno leto. ENO LETO je že.
  Je pa drek, ker odraščamo, če se lahko tej rutinirani dolgočasnosti tako reče. :mrgreen:

 5. maia - 10.05.2015 ob 21:54
  maia

  Ni še eno leto, ne ni! :mrgreen:

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !