Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Če laufaš pred policaji

25.05.2014

… Še ne pomeni, da si dejansko kriv česa drugega, kot prečkanja ceste tam, kjer ne leži zebra. Roko na srce, če bi v Pragi upoštevala vse znake, potem ne bi prišla prav daleč.

Moja tekaška kondicija nikoli ni bila ravno bleščeča. Če sem iskrena, kaj točno je tekaška kondicija, v bistvu še vedno ne vem. Osnovnošolskih tekov sem se izogibala že na daleč in vedno iskala delo med zapisniki ali podobnimi lenčinami, ko je šlo za obvezne ter neizmuzljive športne dogodke. Cooperja sem v srednji šoli ”tekla” skrivajoč se za največjo skalo ter se ostalim pridružila v zadnjem krogu, ko sem finiširala samo ciljno ravnino. Zaradi takih in podobnih incidentov so druga dekleta posledično tekla hitreje, saj so me v besu želele ujeti in razbiti še pred ciljno črto. To jim sicer ni uspelo, so pa izboljšale svoj čas. Win-win.

Kako, da sem odločila laufat pred policajem? Intuativno predvsem zato, ker je stric s pendrekom in piščalko imel vampka. Racionalno pa zato, ker mi 40 evrov na računu predstavlja svetlo prihodnost v naslednjem tednu. S športnega vidika sem s količino vloženega truda, močno prepotene majice in žulja na že tako obrabljenem mezinčku, rešena štetja kalorij za tri dni vnaprej. Ja, v prostem času se tu ukvarjam s športom, jem zdravo, štejem kalorije … In lažem.

Še hitreje kot kriminalec v meni, trenutno laufajo dnevi. Ne spomnim se, kdaj bi nazadnje spala sedem ur v enem kosu, kar je jasen dokaz, da se moji trenutki v najlepši prestolnici počasi iztekajo. Ob misli na pakiranje kovčkov pa dobim tako kepo v želodcu, da lahko mimogrede spustim kosilo. Si želim domov? Ja! Hočem ostat? Ja … Kompromis? Še čakam.

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 25.05.2014 ob 20:34 pod Dogaja mi, dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

8 odgovorov na “Če laufaš pred policaji”
 1. martina - 25.05.2014 ob 21:22

  Ja, saj sva se učili, da se gre na zebri čez cesto….pozabila????

 2. lordwales - 25.05.2014 ob 21:31

  Te svoje zapise s nekaj malega prevoda v Češčino raznosi po Praških novinrskih redakcijah. Če ti začnejo te zgodbe, o usodah in nezgodah Praškeg vsakdana objavljat, ti bodo plačali. In to bi moglo zadostovat za kritke stroškov študija na praških fakultetah, recimo znani famu?

  Si izjemen talent za pisanje zgodb, to pročni brez pritiskov,
  da si se za nekaj časa umaknila iz bloganja je dobro.

  Ostani v Pragi!

 3. maia - 26.05.2014 ob 11:52
  maia

  martina, če je preveč zebec, me zmede :D

  lordwales, que sera, sera! :)

 4. lordwales - 26.05.2014 ob 21:10

  Lepa melodija, take vrte po nakupovalnih, da lažje zapravljamo. Povej pa, koliko dobe Vietnamski tekstilci, glede na to da mi teksilni diskont kar naprej pošilja bone in popuste?

  Štos pa je v tem, da dajo bon za 10 evrov, zapravit moraš 10 Evrov ali več, cene pa se začnejo pri 9,99 Evra. On tako jim pustiš 10 evrov, od katerih Vietnamski teksilci dobe mogoče enkaj 10 centov.

  A če ne bi bilo Vietnamskega teksila ( Kitajski je že predrag za diskonte) bi šel pol milona Slovencev viselo pred skladišči s oblekami rk.

 5. ales - 8.10.2014 ob 15:45
 6. Trepous - 24.11.2014 ob 06:18

  A še zmeri laufaš pred policaji? :D

 7. maia - 1.05.2015 ob 19:47
  maia

  Back on the block :D

 8. Trepous - 18.05.2015 ob 10:20

  Jeiiiiiiiii! :) Opazil! Sicer malo kasno, ma sem ;)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !