Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Kar Heidi mi reč

25.02.2014

V zadnjem mesecu in pol gledanja izrastkov na glavi, ki sem jim v vsej svoji podivjanosti težko sploh še rekla lasje, sem ugotovila, da bo v Pragi zopet potrebno k frizerju. Čeprav imam strah pred frizerju tu večji, kot pred zobozdravniki, sem šla. Kljub temu, da še vedno ne znam v češčini jasno specificirati, kaj si želim.

Tam me je že med čakanjem prestregla starejša sivolasa gospa z ogromno frizuro, ki kot kaže rada veliko govori. Čeprav je po nekaj stavkih ugotovila, da nisem Čehinja, mi je v treh minutah razložila da: je njen mož iz Dubrovnika, da se je prišla uredit, preden se za tri mesece odpravi na razvajanje k njemu, da je Dubrovnik najlepše mesto pod soncem in da že pozna odlične kotičke, kjer ni veliko turistov.

Hkrati je iz torbice privlekla 15 strani različnih frizur znanih osebnosti in ugotavljala katera frizura bi najbolje izpadla na njeni glavi in katera na moji. Jaz sem bila tako po nekem čudnem slučaju primerjana s Heidi Klum, ona pa po še bolj čudnem slučaju, s Paris Hilton. Ko sva končno razčistili področje primerjanja, sva prešli v področje poznavanja tujih držav. Ob dejstvu, da sem iz Slovenije, me je začela klicat Srbkinja in me spraševala, kako je kaj v Beogradu. Po mojih čudnih pogledih in ponavljanju besede Ljubljana, ji je na koncu kapnilo, da Slovenija ni Srbija in da je to tista državica, ki je čisto zraven Zagreba. Na žalost še vedno ne vem ali je mislila pravo ali ne, saj več kot kimati v tako intenzivnem češkem pogovoru žal nisem znala.

Ko me je niti malo angleško govoreča frizerka končno posedla na stol in sem ji začela dopovedovati (bolj z rokami, kot jezikom), kaj si želim, se ja ta gospa na sosednjem stolu velikodušno odločila, da bo pomagala. Iz torbice je zopet privlekla svoj katalog frizur, kazala na Heidi Klum, globoko prikimavala, jaz pa sem se iz Heidi Klum spreminjala v Grumpy Cat.

Ne bom trdila, da trenutno z novo frizuro izgledam bleščeče, lahko pa trdim, da je moje konice odstrigla precej višje, kot je pokazala na začetku. Tako ali tako sem si kriva sama, ker sem pol striženja mižala in hočeš nočeš poslušala izpovedi gospe wnb Hilton na desni.

Ja, tako kot natakarji, tudi frizerji niso več frizerji in morajo poleg striženja las imeti odlične govorne sposobnosti  ter biti na tekočem z vsemi aktualnimi novicami, trači, od časa do časa pa igrati celo psihiatra. Glede na kaliber, ki je dobro uro sedel na moji desni strani, pa morajo imeti še hudo dobre živce.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 25.02.2014 ob 20:23 pod Dogaja mi, dogaja se, Zažigam po Pragi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

11 odgovorov na “Kar Heidi mi reč”
 1. Oleg Mirkoff - 25.02.2014 ob 20:37

  Picture or it didn’t happen…!
  p.s.
  You can viber me, whatsapp me, instagram me, faceme,…

 2. lordwales - 25.02.2014 ob 21:03

  Kolko Evrov v Pragi za frizerja, vzamejo vsi kreditno kartico, pri nas v Sloevnji ima največji enotno ceno:
  13,20 evra. Punce, ki tam strižejo, bi mi bile zaardi mladosti lahko hčerke, malo govore, bolje strižejo, in so zrihtane v nulo. Just smile.

  Greš v nakupovalni in se usput še ostriužeš, tam manjka smao še toplice

 3. NuckinFuts - 26.02.2014 ob 21:21
  NuckinFuts

  Kakšno navdušenje nad dogajanjem! Takšnega veselja, kot sije iz tega zapisa, pa že dolgo ne! :mrgreen:

 4. Trepous - 27.02.2014 ob 06:48

  Ja, ej mora biti fotka: prej in potem :P

 5. maia - 27.02.2014 ob 16:25
  maia

  Oleg, NO.

  lordwales, po mojih izkušnjah so pol cenejši.

  NuckinFuts, to so te drobne radosti :mrgreen: Toliko od človeka, ki se konstantno pritožuje nad divjadjo na mestnih avtobusih …

  Trepous: http://www.cavstheblog.com/wp-content/uploads/2012/03/happy-sad.jpeg :P

 6. lordwales - 1.03.2014 ob 21:31

  Ne morem verjet, v Pragi moško striženje s umivanjem za 6 do 7 evrov?

 7. maia - 2.03.2014 ob 13:59
  maia

  Točno tako :) No, vsaj pri moji frizerki, ne vem kako je drugje

 8. lordwales - 2.03.2014 ob 23:03

  Bo treba v Prago na striženje, zgodbo o tem, ne ravno o striženju, temveč o nočnem obisku pragu pa lahko prebereš v legendarni janeza čučka:

  Ostanite še naprej z nami

  Vrejetno najboljša novinrska biblija, sveto pismo vseh poklicnih novinarjev in novinark

  Pozdrav v Prago iz Butalske Slovenije

 9. lordwales - 24.04.2014 ob 22:34

  Pošlji to na katerikoli Slovenski dnevnik, objava je 100 % garntirana, in to plačana. že večkrat bral to, presežek da dol padeš.

  Super si

 10. maia - 24.04.2014 ob 23:48
  maia

  lordwales, evo pa dajva naredit eno kupčijo … ti mi zrihtaš plačano objavo, pa si deliva dobiček? ;)

 11. lordwales - 25.04.2014 ob 22:25

  Ne bi imel nič proti, težava je samo ena:
  Nisem še urednik!

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !