Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

7 nepogrešljivih

2.02.2014

Čeprav živimo v svetu pametnih telefonov in neumnih ljudi, se vzorci izjemnih ljudi ponavljajo kjerkoli že sem. Njihove vloge predstavljajo velik del mene in hočem ali nočem, brez njih ne morem.

Organizatorji – To so ljudje, ki me redno opominjajo na vse roke oddaj/prijav in so srečni tako dolgo, dokler imajo vse pod kontrolo. Ker sem človek, ki ima običajno pod kontrolo precej manj, kolikor bi si želela, so zame neprecenljiv vir informacij. Poleg tega me vztrajno opozarjajo da »Red mora bit«. Se pa malce zatakne, ko ga ni.

Hiperaktivci – V to škatlo uvrščam ljudi, ki so se prepričali, da na dan ne potrebujejo več kot 4 urice spanja, zato hodijo spat ob 3h ponoči in vstajajo ob 7h zjutraj. V vmesnih 20-ih urah počnejo tisoč in eno stvar in kar je najbolj zanimivo, nikoli se ne dolgočasijo. Sploh. Hkrati mi dajo vedeti, da lahko počnem karkoli, kar me navdušuje. Pa tudi, če gre za filatelijo.

Motivatorji – Posebna vrsta osebkov so tisti, ki verjamejo vame tudi takrat, ko se mi zdi, da je edina luč na koncu tunela vlak. So moji zvesti navijači, tako v dobrem, kot v slabem in me sprejemajo celo takrat, ko počnem največje bedarije. Podpirajo pa me potem, ko jih obžalujem.

»Easy-minderji« – Precejšno nasprotje hiperaktivcem. Čas posledično ni njihov gospodar in v življenju počnejo točno tisto, kar se jim zljubi. Hkrati jim za okolico in njeno mnenje bolj ali manj ”dol visi”. So moj opomnik, da je življenje treba znat uživat in da to, kar si o meni mislijo drugi, ni moja stvar.

Potisneži – To so tisti, ki ti na vprašanje »Kaj pa če?« odgovorijo z »Zakaj pa ne?«. Na trenutke so moji največji sovražniki, običajno pa moja največja inspiracija. Ti ljudje me potiskajo v neznano in mi širijo obzorja, ki presegajo moj strah. Oni so krivci za marsikatere odločitve, za katere ugotovim, da so bile najtežje, a  sem se od njih največ naučila.

Praktiki –Na njih se obrneš takrat, ko potrebuješ svojo zvezdo severnico. Običajno so starejši od tebe in polni uporabnih informacij. Z velikimi izkušnjami šole življenja te vodijo skozi dvome in te opremljajo z nauki, ki so bistveni za preživetje. Oni so moje zavetje in varen pristan na (Plestenjakovem) razburkanem morju.

Komiki – Ljudje z odličnim smislom za humor in z izjavami, ki si jih pozabiš sproti zapisovati. Ti ljudje skrbijo za nastanek mojih trebušnih mišic in smejalnih gubic. Problem je samo v tem, da bodo na starost do izraza prišle zgolj slednje.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 2.02.2014 ob 19:49 pod Nemogoče izpovedi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “7 nepogrešljivih”
 1. lordwales - 2.02.2014 ob 20:49

  Bere se kot biblija, odlično!

 2. maia - 3.02.2014 ob 12:14
  maia

  A biblija je odlično berljiva? ;)

 3. NuckinFuts - 8.02.2014 ob 19:54

  Zakaj bi poznal 7 ljudi? :o

 4. maia - 9.02.2014 ob 11:55
  maia

  Ker eden ni nobeden?

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !