Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Praga za začetnike XIX.

15.12.2013

Šestnajst. To je število ur, ko mi je ta vikend uspelo biti doma. Dvanajst sem jih prespala. Ostale sem zabila nekje med kopalnico in kuhinjo.

Pred mano je teden brez izgovorov, da si želim mirnega popoldneva z vonjem po božiču in skurjenih svečah, v družbi melisinega čaja in hudo zanimive knjige. Začelo se je več kot obetavno. In zdaj grem ‘na hard’: z druženjem, z neumnostmi in z žuranjem. Zakaj? Ker si zaslužim, ha!

Moj smisel za pisanje se je v poplavi strani, ki sem jih ta teden oddajala na faksu potuhnil in pojma nimam, kdaj pride nazaj. ‘Tedenski incidenti’ se pa seveda še dogajajo.

Fotka tedna (gospa smreka, končno!):

Komad tedna: Gal Gjurin – Čas bo na moji strani. Ker mora bit.

YouTube slika preogleda

Vrhunec tedna: Dosežek, ki ga bom z odebeljenimi črkami napisala v življenjepis. Uspešen zagovor projekta pred upravnim odborom fakultete in profesorjema s Harvarda in Stanforda. Priiiidna!

Razočaranje tedna: Na robu prehlada, bolečih kosti in slabih živcev sem si v tujini čajček primorana kuhat sama in namesto kurje juhice jesti sendvič. Tretjič ta teden.

Izjava tedna: je komentar na debato o rasizmu, ki je tukaj precej pogosto na tapeti: »Kaj, a Obama pa ni rasist? Še njegova psa sta črna jeb***boga!«

Češki prevod tedna: »Hram podfuk« v prevodu pomeni »Igram violino«. Režim se pa spet edina.

Presenečenje tedna: Cimer, ki sem ga včeraj ob štirih popoldne našla spat sredi kuhinje, med posodami polnimi hrane in buteljko vina. Ampak zdaj vsaj razumem frazo ‘Do mrtvega sit’.

Spomenik tedna: Noro dolg in totalno zanimiv tunel, narejen iz knjig v največji praški knjižnici. Tipično, vsakič ko grem dobronamerno v knjižnico z namenom intenzivnega učenja, me nekaj tako zamoti, da se potem še naslednje dve uri ne morem skoncentrirat. Cel čas sem se namreč ukvarjala z vprašanjem ali se ga da podreti tako, da potegneš ven samo eno knjigo.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 15.12.2013 ob 19:08 pod Zažigam po Pragi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Praga za začetnike XIX.”
 1. Iris - 16.12.2013 ob 00:03

  A ta tunel je bil pokončen ali ležeč? :) Mene tudi fascinira. :)

 2. maia - 16.12.2013 ob 00:36
  maia

  V bistvu je pokončen in se razteza čez 3 nadstropja. Ima pa v 2. nadstropju luknjo, skoz katero lahko vtakneš glavo in potem gledaš gor in dol, sprobavaš odmev in se čudiš, komu vraga je to uspel zložit :mrgreen:

 3. ggg - 16.12.2013 ob 16:39

  podfuk = violina
  nadfuk = ?
  medfuk = ?
  *fuk? =

 4. barbara - 17.12.2013 ob 17:28

  Priiiiiiiiidna. Čestitam :D

 5. maia - 19.12.2013 ob 17:49
  maia

  ggg – nep, drugi predlogi ti ne pomagajo dosti :mrgreen:

  barbara – veeem, hvala!

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !