Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Praga za začetnike XVIII.

8.12.2013

Biti toleranten je umetnost. Umetnost, ki se jo v 1,6 milijonskem mestu enostavno moraš naučiti, če želiš ohraniti vse stalne zobe in imaš moder uč prostovoljno samo za noč čarovnic. Moja stopnja tolerance je izredno visoka, saj konec koncev živim s tremi moškimi osebki, ki v družbi drug drugega običajno prestopajo meje dobrega okusa in pozabijo, da je četrti steber njihovega stanovanja ženska.

Se pa tudi inteligentnim blondinkam v najljubšem mestu zgodijo dnevi, ko jim poleg PMSja tistih nekaj živcev, ki so jim še ostali, kvarijo drugi dejavniki. Na primer močan veter, ki ti odpihne edini kos pice, ki naj bi služil kot kosilo po preživetih 6 urah v knjižnici. Takrat še zadnji atom zdravega razuma izgine in vsaka toleranca odpove, začne pa se sopihanje ter zavijanje z očmi, ki jim sledijo nesramni komentarji. Ja, oznaka ‘hudič od ženske’ v tem primeru dobi svoj pomen.

Izredno netolerantna sem postala do:

 • Brezdomcev, ki na javnih prevozih zasedejo vsa prosta mesta, pustijo tam kakšnega ‘bed buga’ in smrdijo tako močno, da samo čakaš, kdaj boš od vonjav padel skupaj.
 • Žensk, ki vreščijo za vsako še tako banalno stvar, npr. ko nepričakovano zagledajo svojo najboljšo prijateljico sredi ulice ali ko se jim razmaže še neposušen lak na nohtih.
 • Moških, ki vate buljijo tako dolgo, da si ne rečeš ”uff, danes izgledam hudo dobro”, ampak se začneš spraševati ”kaj vraga je na meni narobe” ter začneš ugotavljati, kje se ti je posral ptič.
 • Cimrov, ki ga ’spohajo’ kadarkoli jim paše, ker je škodljive pline pač treba spravit ven.
 • Ljudi, ki svoje pse, ki so jih zaradi domotožja posvojili na izmenjavi in jih sabo v  torbici vlečejo na predavanja ter ne izpolnjujejo skupinskih nalog, saj je boga mrcina dvakrat kihnila in so jo peljali k veterinarju. Da bi kdo pomislil, da pol litra Lacoste parfuma, ki so si ga poklonili za Miklavža omamlja, to pa res ne.
 • Negativcev, ki bodo v živčnem urniku vsako zabavno situacijo prekinili z izjavo, kot na primer: »To pa res ni lepo« ali pa »Ojoj, s tako neresnostjo nam do roka tega že ne bo uspelo spacat«.

Moji odzivi so temu primerni. Ob prvih znakih brezdomcev zapustim tram in raje tri minute čakam na naslednjega. Ob vreščečih ženskah se začnem prisiljeno dreti še jaz, samo da uravnotežim visoke frekvence. Ob buljenju buljim nazaj in po možnosti še pomežiknem, da je njemu jasno malo manj, kot meni. Cimre zelo odraslo zatožim njihovim puncam v stilu: »Ej, a ga tvoj dragi tako usrano spoha tudi, ko spi ob tebi?«. Ljudi s pretirano ljubeznijo do psov pospremim s komentarjem »Kakršen lastnik, takšen pes«, oni pa ga vzamejo kot kompliment. Negativce enostavno zamorim s črnim humorjem ali še huje, s sarkazmom, ki ga ne razumejo.

Ja, nekaterim greš na jetra, drugi te imajo vrh glave, v povprečju si vsem prirasel k srcu. To je ta decembrski duh, ujet med ‘tedenske incidente’:

Fotka tedna (sobotna internacionalna peka prve runde božičnih piškotov):

Komad tedna: Tuxedo – Do It. Motivacija za štiri predstavitve/zagovore štirimesečnih projektov, ki mi čakajo ta teden. Prvi pogoj, ki ga na faksu zahtevajo pri predstavitvah, so formalna oblačila.

YouTube slika preogleda

Vrhunec tedna: V baletko oblečen Nemec sredi ulice, ki ne boste verjeli, sliši na ime Hans in pod (baletnim) krilom ne nosi ničesar. Zna pa odmrmrati labodje jezero.

Razočaranje tedna: Sneg.

Izjava tedna: je eden iz serije odgovornih starševskih nasvetov moje najljubše mame, na klasično pritoževanje, kako bom ta teden na faksu zagotovo umrla: »Jah, pa špricaj.«

Češki prevod tedna: »sněhulákovi je zima« v prevodu pomeni »snežaka zebe«. Meni je pa skoraj ušlo od smeha.

Presenečenje tedna: Praški kleptomani so aktivni celo leto. Prišli smo do ugotovitve, da imajo najraje neumne uporabnike pametnih iPhonov in v zadnjih dveh mesecih so jih ukradli že sedmim mojim kolegom. Jaz mojega po novem skrivam za modrcem. Tako vsaj vem, da je prostor dobro izkoriščen.

Spomenik tedna: Načeloma je bila tukaj mišljena okrašena smrekica, ampak mi v zadnjih desetih dneh do okrašenega centra še ni uspelo priti. Zelo beden razlog tiči tukaj:

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 8.12.2013 ob 18:24 pod Zažigam po Pragi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

14 odgovorov na “Praga za začetnike XVIII.”
 1. martina - 8.12.2013 ob 19:20

  Sm vedla takoj, ko je bilo izgovorjeno, da bo ta izjava našla mesto v tvojem blogu.

 2. maia - 8.12.2013 ob 20:41
  maia

  Pomoje je bila edina izjava v celem vikendu, ki me je spravila v smeh. Hvala ;)

 3. Limona - 8.12.2013 ob 21:43

  Jajčni obrazi ftw!

 4. maia - 8.12.2013 ob 21:58
  maia

  Limona, to dela dolgčas ob buljenju v pečico, kdaj bo pečena druga runda :mrgreen:

 5. NuckinFuts - 9.12.2013 ob 00:24
  NuckinFuts

  Effect se piše z dvema F-jema.

 6. maia - 9.12.2013 ob 00:39
  maia

  Asshole pa z dvema S-jema.

 7. barbara - 9.12.2013 ob 12:20

  Hahahahahahahahahahahahaha, kus ti žleht :mrgreen:

  A bila prva runda slučajno pokonzumirana preden se je uspela shladiti, pa je bila zato druga tako željno pričakovana?

 8. barbara - 9.12.2013 ob 12:21

  Psi na predavanjih v taškah? A to Paris Hilton slučajno na ista predavanja kot ti hodi?

 9. tamck - 9.12.2013 ob 13:03

  Ne štekam, kako se lahko nekomu zdi normalno, da prinese s sabo na predavanje psa … A prfoksi pa nič ne rečjo?

  Izjava tedna je pa top! Sploh ker od moje mame česa takega v življenju ne bi slišala :)

 10. ggg - 9.12.2013 ob 13:06

  mame je treba poslušat..

 11. maia - 9.12.2013 ob 18:45
  maia

  barbara, žleht? Od kje pa ta obtoževanja zdaj?
  1.) Ne.
  2.) V bistvu ja, dolgolasa barbie blondinka. Danes je ni bilo na zaključnem predavanju, ker je zgubila uhan (in ga je verjetno skupaj z mrcino iskala po stanovanju.

  tamck, z njo sem samo pri enem predavanju in prfox je najbolj na izi in super kul, tko da on je zadnji, ki bi težil. Ne vem pa kako je pri drugih.
  Ja, priznam. Pri nas so pa kar pogosto take cvetke :mrgreen:

  ggg, kar naenkrat to vsi poudarjajo ;)

 12. barbara - 9.12.2013 ob 20:18

  Žleht (v pozitivnem smislu seveda in nikakor ne kot obtoževanje) je tvoj komentar NuckinFutsu. Al si ga pa jaz narobe razlagam ;)

  Ko bog je to Paris Hilton in tisti uhan je (bil) neprecenljiva družinska dediščina! :D

 13. NuckinFuts - 10.12.2013 ob 17:24
  NuckinFuts

  Hahahahahahahahha :mrgreen:
  Touché.

 14. maia - 11.12.2013 ob 17:27
  maia

  barbara, pravilno si razlagaš :)
  Ej, ne bi ugotovila, ampak zdaj se čedalje bolj povezuje ja …

  NuckinFuts, :* :mrgreen:

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !