Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Praga za začetnike XV.

17.11.2013

Mrazzz. No, ne ravno mraz, ampak recimo temu neprijetne temperature. Slednje me odvračajo od sobotnih in nedeljskih popoldanskih sprehodov, saj v megli tako ali tako ne vidim kaj dosti, razen svojih premraženih prstkov in konico svojega nosu, če konkretno zaškilim.

Športne dneve si moram organizirati malo bolj premišljeno in če sem kje deležna dolgih sprehodov v lično urejeni okolici, kjer je temperatura zraka okoli 20 stopinj, je to IKEA. Pa sem šla v Ikeo. Seveda sem planirala celodnevno popoldne med raznobarvnimi policami, preveč dišečimi svečkami, napravami, za katere se potem še dva dni sprašujem čemu služijo in med mehkimi posteljami, po katerih se lahko razmetujem brez slabe vesti. Ker pa moje življenje ne gre vedno po načrtih, sem naredila dve manjši napakici.

 1. Prva je bila ta, da sem šla na izlet s predstavnikoma spola, ki naj bi ga bog ustvaril prvi (in potem seveda dobil boljšo idejo, beri: žensko). Popoldanski izlet v Ikeo se je tako spremenil v izziv, kako bomo na štirih zelo založenih nadstropjih najhitreje našli tisto, po kar smo prišli in bili čim prej v vrsti za hot-dog za 50 centov. Uspelo nam je v 45 minutah, potem ko smo presekali vse vrste, se plazili med kavči in tlačili skozi najmanjše špranje. To nam seveda ne bi uspelo, če me vsakič, ko sem se ustavila in pogledala okoli sebe, ne bi zagrizena ”športnika” dodatno spodbudila z besedami: »Ah, tega pa res ne rabiš.« Posledično smo bili v dobri uri in pol, po 3×2 hot-dogih in treh sladoledih brez okusa že na poti domov.
 2. Druga napaka se je pokazala, ko smo pisalno mizo, luč, ogromno sliko, nočno omarico, posteljnino in nekaj kuhinjskih posod vlekli na metro. Najprej smo zgrešili pot in se znašli pred avtocesto, ki mimogrede nima prehodov za pešce, potem smo v čisti temi pol ure hodili v napačno smer, čeprav moški vedno poznajo pravo smer … in se na koncu opravičevali ljudem, ki so zavijali z očmi vsakič, ko smo koga z mizo oplazili po riti ali s sliko udarili po glavi.

Če potegnem ven eno pozitivno stvar, je to dejstvo, da sem verjetno prihranila nekaj kron, ki bi jih dobesedno dišeče pokurila in se uspešno izogibala tedenskim »incidentom«:

Fotka tedna (vložen trudi in izjemen napredek v pripravi cappuccina z novo napravico iz Ikee):

Komad tedna: Bob Sinclair – World Hold On. Na-a, čez dober mesec nočem še domov.

YouTube slika preogleda

Vrhunec tedna: Celo pot do stanovanja sem se v češčini na tramu pogovarjala z babico, ki ima verjetno Alzheimerjevo, saj je določena vprašanja ponovila po trikrat in me na koncu vprašala, če se sem samska, saj se ji njen 33-letni vnuček zdi malo osamljen.

Razočaranje tedna: Odpovedan konec tedna v Berlinu in še en ”dolgočasen” vikend v Pragi. Ahh …

Izjava tedna: : »A v Pragi sploh obstaja restavracija, kjer bi na mizo naenkrat dobil vse, kar smo naročili?«                                                                                               »Ja, McDonald’s.«

Češki prevod tedna: ’smešni’ v prevodu pomeni ‘nepomemben’. Zdaj vem, zakaj me je cimer prestrelil s pogledom, ko sem mu povedala, da se mi zdi hudičevo smešen.

Presenečenje tedna: Na enem od predavanj sem morala s svojimi sošolčki zagovarjati ne ravno bleščeče številke letnega poročila našega navideznega podjetja, ki se sooča s krizo. Pred dvema profesorjema s Stanforda.

Spomenik tedna: Dancing building oz. plešoča stavba, delo hrvaškega arhitekta Vlada Milunića, ustvarjena po bombardiranju leta 1945.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 17.11.2013 ob 19:17 pod Zažigam po Pragi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

15 odgovorov na “Praga za začetnike XV.”
 1. martina - 17.11.2013 ob 20:07

  Še dobro, da sta te tvoja dva kolega odvrnila, oz. odvlekla od nakupa dišečih svečk,…..ker bi naslednji teden brali v “tedenskem incidentu” o zadimljenem stanovanju in gasilcih na vratih.

 2. martina - 17.11.2013 ob 20:10

  p.s.
  en desni cappuccin bi

 3. krigl - 17.11.2013 ob 20:10

  Vidim da se ti veliko dogaja :)

 4. maia - 17.11.2013 ob 21:05
  maia

  martina, to nikakor ni res :mrgreen: Čeprav, če pridejo ameriški gasilci, potem bom še kaj namenoma zakurila …
  Dobiš!

  krigl, ta teden v bistvu ne kaj dosti, če sem iskrena.

 5. barbara - 17.11.2013 ob 21:50

  Čakaj malo- koliko ljudi je tiste stvari vleklo na metro? Trije? o.O

 6. maia - 17.11.2013 ob 23:19
  maia

  No ja, moraš vedet, da govorimo o visoko sposobnih posameznikih, ki kot celota odlično delujejo :D

 7. D - 18.11.2013 ob 00:43

  Danes (oz zdaj že včeraj) sem našel ta tvoj kotiček, navdušen nad slogom in vsebino. Sem predelal vse zapis(k)e o Prag. Tud sam sem za ta semester na Češkem, sicer 104km (po podatkih na kartah Českih darhy) od Prage, a tudi tu je nekaj stavri podobnih. Maš pa sedaj še enga bralca več.:)

 8. frue - 18.11.2013 ob 10:15

  jz sem pa vedno mislila, da je dancing house naredil gehry?

 9. maia - 18.11.2013 ob 17:00
  maia

  D, hvala, kje si našel podobnosti? :mrgreen:
  In naj ugibam, Budjevice?

  frue, ne, glavnino naj bi naredil Milunić, je pa bil tudi Gehry zraven, ja

 10. D - 18.11.2013 ob 17:35

  Najprej glede stila oblačenja/plastenja različnih narodosti ob prehodu na nižje temperature, drugo pa natakarji, ki ti dajo čas, da se pred naročilom dodobra pogovoriš s svojo družbo, tako, da lahko potem v tišini uživaš v kavi in buljiš v zrak/s pogledom seciraš druge goste. Bilo je še nekaj zadev, samo zdaj ne vem tako iz glave, bom drugič delal zapiske ob branju :)
  Drugače pa sem višje, na mapi skoraj vodoravno od Prage, proti Poljski.
  Sem bil prejšnji vikend v Pragi, šel raziskovat neznane ulice, kjer se skrivajo vsi lokalčki, ki so (so)delovali v Restaurant day, bi se priporočal za vodenje do dobre kave, če si našla že kakšno super, sam kaj ko še nisem prej našel tega tvojega kotička, šment.

 11. barbara - 18.11.2013 ob 19:21

  Očitno, če ste trije uspeli to znosit domov :D

 12. maia - 19.11.2013 ob 16:07
  maia

  D, hah no, super to slišat :)
  Mooo jaz sem tudi imela namen it na Restaurant day, pa smo predstavil odhod v IKEO, tako da … too bad, ja.

  barbara, normalno da!

 13. ggg - 26.11.2013 ob 11:07

  XVI?

 14. maia - 28.11.2013 ob 14:05
  maia

  Oprosti ggg, časovno in predvsem intelektualno mi ni zneslo …

 15. ggg - 29.11.2013 ob 11:27

  dobr dobr.. sam res… ne mi vec mojga tedenskega rituala spreminjat in obracat na glavo.. tko brez napovedi in kot strela iz jasnega.. sami šokovi… takle blog ma obveznosti za izpolnit..

  http://www.youtube.com/watch?v=AU5×1Ea7NjQ

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !