Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Praga za začetnike XIII.

3.11.2013

Ko babica zaskrbljeno, z mrkim pogledom izpod čela premeri tvojo postavo in postavi vprašanje, ki ga z njenih ust slišiš vsakič, ko te ne vidi več kot en teden: »Maia, a ti sploh kaj ješ?« takrat veš, da si doma.

Ko sem se pred dobrim tednom v impulzivni odločitvi o podaljšanem vikendu v Sloveniji, s pomočjo popolne organizacije najboljših prijateljev (za katera sem mimogrede ugotovila, da sta še vedno najboljša), v soboto dopoldne pojavila na pragu naše prevelike hiše številka 12, sem poskrbela za manjši šok. Ne, nisem pogrešala velike hiše in majhnega mesta, ki ga zagledaš skozi kuhinjsko okno. Pogrešala sem njeno vsebino. In čeprav bom ravnokar pojedla 500 kil zrečenega kruha, bom priznala, da je doma še vedno najlepše. Ampak pod pogojem, da ne ostaneš predolgo.

Ja, popolni vikendi so tako lahko tudi doma. Z najboljšo mami, ki ima še vedno vse pod kontrolo in s katero ti v 48 urah ne zmanjka snovi za pogovor. Z vedno nasmejano babico, ki te opremi z vsemi novimi trači o ljudeh, za katere sploh ne veš, kdo so. Z leto in pol staro sestrično, ki izza vogala pridivja s tako hitrostjo, da jo kravžlji na glavi sploh ne dohajajo ter njeno starejšo sestro, ki si jo je tako želela, a je puberteta povzročila, da sedaj na skrivaj zavija z očmi. S stricem, ki mu še vedno ne moreš prebrat misli, pa če ga opazuješ še tako dolgo in njegovo boljšo polovico, ki po mojem mnenju, s posebnimi močmi usklajuje vse te komplicirane karakterje. S tistimi prijatelji, ki se zavedajo, da si dobro jajce, čeprav si malo počen. In seveda z ravno prav scrkljano mačko, ki te je tako vesela, da ti na koži pusti nekaj praks, da jih lahko odneseš s sabo nazaj v Prago.

Da poenostavim; dom je tam, kjer mi zjutraj ni treba obleči modrca in kjer dejstvo, da po hiši zadovoljno in ponosno hodim brez, ne spada pod tedenske »incidente«:

Fotka tedna (moj najljubši tiger v fazi mirovanja):

Komad tedna: Hugh Laurie – Wild Honey. Blues, ščepec sarkazma, metin čaj in žlička divjega medu, so izbran recept za deževno nedeljo.

YouTube slika preogleda

Vrhunec tedna: Mail visoko spoštovanega profesorja, v katerem me lepo naproša, da mu napišem priporočilo za poletno šolo v Sloveniji, na kateri naj bi predaval. Haa, voham desetkico v indeksu ob koncu semestra.

Razočaranje tedna: Skoraj nemogoče je v nedeljo dopoldne najti kavarno, ki bi bila odprta. Ali se ne odprejo pred 14. uro ali pa jih zelo enostavno pustijo v nedeljskem duhu – zaprte.

Izjava tedna: Na drugi uradni žurki našega stanovanja sta se tokrat pojavila gospoda policista, saj naši glasovi baje niso bili prilagojeni sobni jakosti. Vrata jim je odprl v robota oblečen cimer, s temu primerno izjavo: »Iiiin imamo zmagovalno masko!«

Češki prevod tedna: ‘to je fuk’ v prevodu pomeni ‘to je kr neki’. In ko »To je fuk!« slišiš iz ust še ne štiriletnega otroka, se ne glede na to, da poznaš prevod, globoko zamisliš.

Presenečenje tedna: Glasno in zgodnje sobotno bujenje v rahlo opiti koroški in primorski izvedbi. Vedno popolna kombinacija!

Spomenik tedna: Jesenska gospodična, ki bi bila brez nove lasulje ena navadna smrklja sredi parka.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 3.11.2013 ob 12:56 pod Zažigam po Pragi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

10 odgovorov na “Praga za začetnike XIII.”
 1. Peter Filec - 3.11.2013 ob 14:07

  velkom houm, pa tud če samo na kratko :)

 2. maia - 3.11.2013 ob 16:15
  maia

  Dekuju moc, kratko a sladko ;)

 3. martina - 3.11.2013 ob 16:47

  bil je res en lep vikend…pa kmalu spet pridi

 4. Tanja - 3.11.2013 ob 19:23

  Lušno in dobrodošla doma za kratek čas.
  Mogoče napaka v naslovu ali pa sem eno objavo falila (kje je namreš 12. del? :) )

 5. maia - 3.11.2013 ob 23:56
  maia

  martina, mesec pa pol, še prehitro bom doma :P

  Tanja, hvala! Nisi falila, 12. dela mi ni uspelo napisat, ker sem bila doma, ampak en teden je še vedno minil vmes, tako da imam prav prešteto :) Ampak, vse pohvale za pozornost!

 6. NuckinFuts - 4.11.2013 ob 23:47
  NuckinFuts

  Nimam sarkastičnih pripomb, vem pa, da bi bil med prvimi aretiran, če bi bil zraven pri tisti dogodivščini s policisti. Ker se ne bi niti trudil krohotat potihem. :mrgreen:

 7. maia - 5.11.2013 ob 17:04
  maia

  Saj se ni nihče trudil kaj dosti, če sem iskrena. ;)
  Jap, to je zgodbica, ki jo bodo čez nekaj stoletji poslušali moji vnuki. :lol:

 8. uršula - 6.11.2013 ob 10:27

  komu je pa spomenik plavalke posvečen?

 9. barbara - 8.11.2013 ob 09:52

  Love the tiger :D

 10. maia - 8.11.2013 ob 11:19
  maia

  uršula, a to je plavalka? Iskreno, pojma nimam :mrgreen:

  barbara, she is extremely lovable, I know :P

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !