Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Konec bordelov in korupcije?

24.10.2013

Ker mi je o politiki jasno ravno toliko kot Saški Lendero o ljubezni na seniku, bi bilo grdo, da bi obsojala Čehe in njihovo politiko. Lahko pa obsojam to kar vidim in glede na vse videne kampanje, fotografije, videe in dogodke na ulici, roko na srce, volitve ne bi mogle biti bolj češke.

Fotografije kandidatov na plakatih so na nivoju fotografij, ki jih dobiš v foto-boxih. Nekaterim manjka pol glave. Drugi imajo odprta usta in lahko ugotoviš, da jim v svoj zapolnjen politični urnik ne uspe stisniti zobarja, saj jim v zgornji dlesni fali en zob … tu zgolj predvidevam, da gre za stranko, ki sliši na ime Pirati. Točno tako, pirati. Potem so tu še tretji, ki po nekem slučaju imajo vse zobe, a gledajo tako grdo, da otroci ob pogledu nanje začnejo jokat. Od smeha sem jokala tudi jaz, ko sem videla t.i. videospot enega od kandidatov, s katerim po mojem mnenju cilja na mlade in njihov dodelan glasbeni okus. Prosim bodite pozorni nanj in njegove odlično odigrane poze, tudi ko ne ‘poje’. Človek je očitno rojen glasbenik.

To, da so politični kandidati po celem mestu razpostavili stojnice in delijo rožice v zameno za obkrožen glas na volilnem lističu, že poznam. Nikoli pa še nisem videla, da bi politična stranka ‘zakupila’ celo izložbo v bližini glavne postaje tramvaja in vanjo posadila plačane igralce, ki sedijo za mizo in prikazujejo, kako naj bi potekalo delo politikov. Da orišem: trije moški v prevelikih usrano-rdečih oblekah si izmenjujejo kupe denarja, resno kimajo, packajo grafe na tablo za njimi in se na koncu zelo zavzeto rokujejo. Če želijo prikazat korupcijo, potem jim to definitivno uspeva. Vendar glede na to, da so njihovi izbrani slogani naslednji: »Ne bomo kradli in lagali« ter »Konec bordelov in korupcije«, potem nisem povsem prepričana, kaj je smisel ljudi v izložbah.

Mimogrede lahko izpostavim tudi dejstvo, da so češki politiki z njihovim predsednikom Zemanom na čelu znani po kroničnem alkoholizmu. Temu, če se na delo ne pojavijo, poenostavljeno raje pravijo viroza. Stranski učinki jemanja zdravil proti virozi, so lepo orisani v videu, ki sedaj služi kot simpatičen oglas za Becherovko. Prijetno s koristnim.

Če je kdo jasno izrazil svoje mnenje o smislu volitev, je to zopet moj najljubši anti-komunistični umetnik, David Černy. Praga je namreč bogatejša za eno njegovo skulpturo več. Verjamete ali ne, pogledat jo grem čisto vsak dan:

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 24.10.2013 ob 19:23 pod Aktualni dogodki & problemi, Idiotizem. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

6 odgovorov na “Konec bordelov in korupcije?”
 1. barbara - 26.10.2013 ob 19:50

  :D
  Vedno bolj zanimivi so tile tvoji zapisi ;)

 2. Afnogunc - 27.10.2013 ob 17:02

  So mi že všeč. Meni je všeč če se kandidati pojavljajo na slikah in v medijih, taki kot so. Tudi če manjka kakšen zob.

  Bolj so nevarni tisti, ki so vsi poštirkani, da jih še lastna mati ne bi poznala. Potem pri nas izvolimo manekena in rezultati so pričakovani.

  Novodobne PR službe so zmožne tudi hudiča namalati da zgleda pravi lepotec, kot npr. Manifico.

  Marsikdo od nas je šel zvečer v posteljo z najlepšim dekletom na svetu, zjutraj pa bi najraje od strahu pobegnil. Isto velja za politike, pred in po volitvah.

 3. uršula - 28.10.2013 ob 08:02

  drugi filmček bi bil bizaren, če ne bi bil žalosten.

 4. maia - 30.10.2013 ob 12:06
  maia

  barbara, če pa samo stojim in opazujem te dogodke, ki se odvijajo :mrgreen:

  Afnogunc, to je res in se povsem strinjam. Po drugi strani sem se pa obesila samo na izgled in se nisem poglabljala v politiko, ker potem bi prišla še do bolj bizarnih ugotovitev verjetno.

  uršula, verjameš ali ne, ta je samo eden izmed mnogih

 5. Trepous - 3.11.2013 ob 10:49
 6. maia - 3.11.2013 ob 16:17
  maia

  Trepous, noro, ta je ena boljših! :mrgreen:

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !