Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Praga za začetnike V.

8.09.2013

Smeh je pol zdravja in četrt trebušnjaka. Zato je to trenutno edini šport, s katerim se aktivno ukvarjam. Če je nujna tečem tudi po stopnicah metroja. Vendar upoštevajoč dejstvo, da imam svoj čas dokaj dobro planiran, načeloma tega ne počnem. Se pa zadiham vsak dan, ko po možnosti že v petič prikolovratim v tretje nadstropje mojega stanovanja.

Moje izredno pivske naravnane večere meseca avgusta, so nadomestile košarkarsko obarvane noči, kjer se vsakič derem kot žival in z izrednim veseljem iskreno žalim vse nasprotnike. Sploh vidno uničene Čehe in povsem strte Špance. Jaa, uživam! In ko smo že pri uživanciji; drugi del večerov delam za faks. Med tem ko se eni malo zmedeno sprašujete »Kaj je že to, fax?« in drugi z žalostnim pogledom ugotavljate »Kje so ti časi?«, naj povem, da se je začelo malo drugačno delo, kot sem ga navajena v Sloveniji. Veliko več branja, pripravljanja na ure, ki jih sploh še nismo imeli in seveda en kup domače naloge, ki jo profesorjem elektronsko oddajaš vsaj en dan prej. Jap, lahko se pritožujem, da imam ogromno dela za fax in zgubljam dragoceni Erasmus čas, lahko pa se spravim delat in ga prihranim. Za enkrat uspešno.

V preteklem tednu sem ugotovila, da ko ne moreš pomagati, vsaj nagajaj in da so »tedenski incidenti« dober izgovor, da mi trenutno ni treba kuhat večerje, saj namesto mene to delata moja cimra.

Fotka tedna (seveda nisem imuna na vse marketinške fore, ki jih vpijam kot goba):

Komad tedna: Povsem sem pozabila, da je Čebelica Maja v bistvu pristna Čehinja in da njeno pesmico poje t. i. zlati glas s Prage. How cool is that?!

YouTube slika preogleda

Vrhunec tedna: Zmage v košarki, moja visoko dvignjena glava in nenehne zajebancije na račun drugih narodov. Absolutno brez slabe vesti.

Razočaranje tedna: Okoli sebe gledajoče plus počasne poletne turiste, so septembra nadomestili upokojenci (seveda, kdo pa drug …). Glasni, v velikih skupinah in predvsem slabo okretni. Posledično je moja običajno hitra hoja trenutno na nivoju polža.

Izjava tedna tokrat prihaja z Nemčije: »Želela sem govoriti o Applu, pa ne bom, ker se mi je moj dragi računalnik ravno sesul. Verjamem, da Steve Jobs trenutno sedi na svojem iCloudu in mi prav hinavsko mežika.«

Češki prevod tedna: »cerealije« v prevodu pomeni »kosmiči«. Meni se to sliši zelo zelo neužitno in predvsem za umret smešno. Pa smo spet pri četrt trebušnjaka.

Presenečenje tedna: Nekako mi je ponesreči uspelo izbrati predmet, ki spada v rubriko podiplomskih predmetov. To na mojem novem faksu baje pomeni veliko več dela in zahteva precej predznanja. Tako da sedaj čakam na to, da se pokaže vse, kar so me naučili v Sloveniji.

Spomenik tedna: G. Tomáš Garrigue Masaryk, ustanovitelj in prvi predsednik Češkoslovaške, ki stoji direktno pred glavnim vhodom praškega gradu. Postaven, ampak ne ravno preveč simpatičen. In seveda, še en patriot.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 8.09.2013 ob 23:58 pod Aktualni dogodki & problemi, Zažigam po Pragi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

6 odgovorov na “Praga za začetnike V.”
 1. Svoboda - 10.09.2013 ob 22:35

  Sounds like you’re having fun ;)

 2. ggg - 11.09.2013 ob 14:25

  hehe.. dej se kako sliko sebe objavi.. da vidmo to blondino..

 3. maia - 11.09.2013 ob 21:51
  maia

  Svoboda, ja, kakor si narediš, ane :P

  ggg, če čm :mrgreen:

 4. ggg - 12.09.2013 ob 10:45

  sej hočeš ane ane… :) ))

 5. barbara - 14.09.2013 ob 12:12

  Ampak ti si se tam resnično popolnoma udomačila, kaj? :)

 6. maia - 14.09.2013 ob 13:20
  maia

  ggg, ne, ti hočeš.

  barbara, priznam :mrgreen:

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !