Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Močna in impulzivna roka postaja samostojna

14.08.2013

Tujina je zanimiva predvsem z vidika, da kar naenkrat postaneš samostojen in se moraš znajti sam. Sposobnost je pri meni zelo relativen pojem, lahko pa priznam, da iznajdljivost ni noben problem. In ko kar naenkrat sposobnost in iznajdljivost kombiniram skupaj, takrat ugotovim, da sem postala samostojna. Kako?

Že dvakrat sem v dve galeriji povsem zastonj prišla v gruči kitajskih turistov (ma ne okol govort), svoje umazane cunje sem priložila v napol prazen stroj nemške kolegice, ki točno ve, na koliko stopinj jih prati, test češčine pa sem pisala 89 % predvsem zato, ker sem se pred pisanjem brihtno naučila dveh povedi, ki sem jih uporabila na testu: »Odlično se počutim, ko znanje uporabim v praksi. Zato sem določene besede verjetno črkovala napačno«. Rezultat? Kar tri kljukice, plus dve dodatni točki. Win – win.

Na seznamu samostojnosti je ta teden tudi en ‘prvič’. Prvič v življenju sem solato jedla z žličko. Definitivno še ena izjemna in zame osebno pomembna izkušnja, ki si jo je vredno zapomniti. Naša (dobesedno) češka kuhinja namreč premore štiri kozarce (dva od njih nam je uspelo pobrati v bližnjem lokalu), en rahlo razbit krožnik ter tri majhne žličke. In ravno v tem napol razbitem krožniku mi je uspelo pripraviti solato, v kozarcu za pivo zmešati preliv in z žličko pojesti vso solato. Četudi sem morala tretjino pojesti s hlač.

Povrh vsega mi je včeraj uspelo biti tudi oropana in to brez, da bi mi karkoli odnesli. Da bo malo bolj jasno, kaj se je dogajalo, naj povem, da je naslednjih nekaj dogodkov sledilo v cca 40 sekundah. Ob vzpenjanju po stopnicah tramvaja je neki grdi ženski za mano uspelo odpreti mojo torbico in iz nje skoraj izvleči denarnico. Ker sem (še vedno ne vem kako) to začutila, sem se sunkovito obrnila, na tleh zagledala svoje ključe, takoj zatem pa mojo denarnico, ki jo je ženska podajala pomočniku. Glede na to, da sem v trenutku ugotovila kaj se dogaja, sem točno to grdo žensko udarila »na gobec«, pobrala denarnico, ki ji je padla na tla ter se v šoku uspela vkrcati na tram, ki je sekundo za tem tudi odpeljal. Moja reakcija, izjemna strast v kombinaciji s hitrim posredovanjem ter seveda močna roka, so me tokrat rešile in trenutno na moj račun ne je ali pije nihče. Razen jaz. Pa še to iz polomljene šalce za kavo.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 14.08.2013 ob 20:20 pod Aktualni dogodki & problemi, Zažigam po Pragi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Močna in impulzivna roka postaja samostojna”
 1. NoMercy - 14.08.2013 ob 20:39

  Neverjetno ane, kakšne primarne reakcije in prilagodljivost ima človek :P
  uživaj :)

 2. frue - 14.08.2013 ob 21:31

  Aaaa dbest reakcija!bravo res! Zdej vem, kaj se je najbrz zgodilo mojmu foticu, ki sm ga ‘zgubla’ v pragi

 3. martina - 14.08.2013 ob 22:26

  Kar na g…. si jo, pravilno (priiidna) Pa dej si že eno novo “šalco”kup.

 4. maia - 14.08.2013 ob 23:00
  maia

  NoMercy, ja, impulzivne reakcije so najbolj zanimive. Ni kaj, kot kaže sem napadalna :mrgreen:

  frue, hvala, sem tudi jaz ponosna nase :D Ja, se zna naredit, da si ga je kdo ’sposodil’ ;)

  martina, priiidna ful :mrgreen: Bom. Čez 10 dni. :P

 5. barbara - 29.08.2013 ob 15:41

  Ujej. Ti pa maš reakcije, mater :D

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !