Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Ugonobila me je požrešnost

14.05.2013

Hotelski zajtrki so taka luštna reč. Ti vstaneš, se oblečeš, odvlečeš nadstropje ali tri nižje in potem se ti kot oaza sredi puščave odpre ogromen prostor z velikimi mizami. Polnimi. 10 vrst kruha, 5 vrst salam, sir z luknjami in brez, plesniv in dišeč, jajčka na uč in jajčka v trdo, klobasice, hrenovke, 10 vrst jogurtov, 5 vrst muslijev, skleda sadja, rogljički, šmorn, vaniljeva krema in sladki greh … In en bogi krožnik.

Če si v hotelu prikrit požeruh, potem moraš znati biti tudi arhitekt. No najprej stopiš do avtomata s kavo in suvereno pritisneš gumb za belo kavo ter moliš, da ob majhni skodelici ne bo tekla čez rob. Ta čas si v drug kozarec skoraj do roba natočiš pomarančni sok, vzameš sladkorček in skodelico ter kozarec neseš do mize. Potem s pogledom iščeš največji krožnik in ko ga najdeš, si s širokim nasmehom na ustih, v plasteh začneš nalagati zgoraj omenjene dobrote. Ko ugotoviš, da boš tako spretno in premišljeno naložen krožnik (brez ovir, kot so hiperaktivne zmedene nemške penzionistke) lahko odnesel na mizo, brez da bi vse pometal po tleh, se ustaviš. Vse našteto spraviš do mize in začne se misija »moj želodec zmore«. Natakarji te ob tem zgroženo opazujejo in se resno sprašujejo, kako, brez da bi oni to lahko opazili, tvoja hrana s krožnika izginja v usta in ne v torbico.

Dejstvo je, da razsežnosti lastnega želodca dejansko ugotoviš šele takrat, ko ješ na samopostrežnih zajtrkih. Posledično dve uri po zajtrku malo težje hodiš in imaš občutek rahlo čudnega nelagodja. Vendar, ker je vse v glavi, si še vedno neskončno zadovoljen.

Ta sreča pa se kar naenkrat brutalno konča. Kdaj? Ko se po šestih dneh znajdeš spet lepo doma, pred praznim hladilnikom. Krožnike imamo sicer večje, kot jih imajo v hotelu, izbor pa je precej skrčen. Zato se enostavno zopet fokusiraš na klasičen študentski zajtrk – toast, nutelo in kozarec mleka ali čokolino.

Sreča na obrazu sicer ni več tako očitna, je pa prijetno, ko po dveh urah namesto težkega občutka v trebuhu, spet zaslišiš znani zvok kruljenja. Seveda, uglašenega kot vedno.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 14.05.2013 ob 12:24 pod Dogaja mi, dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

9 odgovorov na “Ugonobila me je požrešnost”
 1. tina - 14.05.2013 ob 12:49

  O ja, paše it tkole malo, tudi samo za kakšen dan ali dva, se razvajat.

  Ali pa če si najdeš delo v kakšen hotelu :D Zgodba je potem podobna, govorim iz izkušenj :P

 2. Peter Filec - 14.05.2013 ob 20:06

  Jaz se pozimi, ko grem v kake toplice, kjer imam kar si zaželim za zajtrk, vedno najem, da kosila niti ne potrebujem :)

 3. NoMercy - 15.05.2013 ob 09:38

  ha ha h a.. vsa ta občutja zbledijo, ko si na takšnem “razvajanju” drugo, tretje leto že 50_ič … in veš, da bo to leto še vsaj 20 – 30 x :P

 4. maia - 15.05.2013 ob 12:48
  maia

  tina, ne, ne, take stvar ne smejo bit dolgoročne oz. povezane z delom :D

  Filčev fantič, v toplicah se pa res ne smeš najest na zajtrku, ker potem ne izpadeš lep v kopalkah ;) :lol:

  NoMercy, alo, pretiravat pa ni dobro :P

 5. Trepous - 15.05.2013 ob 18:51

  V petek zjutri testiram italijanski hotel. :) Upam, da sicer glede na moje alergije na moko, da bom najdu kaj dobrega, ker italijani znajo bit precej skopi z zajtrkom :S

 6. Peter Filec - 16.05.2013 ob 15:54

  Ah, Majči, če bi pozorneje brala moje bloge, bi vedela, da ne nosim kopalk :)

 7. NuckinFuts - 17.05.2013 ob 23:18
  NuckinFuts

  Kako lahko ljudje sploh jeste zjutraj, sploh tako obilno. Če govoriva pa bolj o študentski verziji besede “zjutraj” in “zajtrk,” potem pa razumem. :mrgreen:

 8. maia - 31.05.2013 ob 12:52
  maia

  Filčev fantič, sem se zavedla, samo malo prepozno. Kam greš letos na morje? ;)

  NuckinFuts, kako zjutraj nekateri ne jeste? Noup, ni šlo za študentsko verzijo, jaz te besedne zveze sploh ne poznam :P

 9. Peter Filec - 31.05.2013 ob 21:36

  Hahaha, lej jo packo, bi že hodila oprezat za mano :D Konec avgusta v Ladin Gaj :D

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !