Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Brez komentarja

5.03.2013

Najlažje je govoriti no comment ali še raje, biti tiho. To mi Slovenceljni res dobro znamo. Zavedni smo celo do te mere, da hitreje, kot pa slovensko verzijo »brez komentarja«, rečemo »no comment«. Ker to tako ali tako govori cela Amerika, zakaj potem ne bi še mi?

Biti brez komentarja je precej lažje, kot pa komentirati – ker potem se lahko skrijemo v lupino svoje inteligentnosti ali neumnosti in nas nihče ne opazi. Biti enak vsem in neizpostavljen, pa je smisel našega obstoja. Če smo (t.i. pametno) tiho se namreč ne osmešimo z neumnimi izjavami, ki jih je dandanes pri tistih z veliko komentarji enostavno preveč. A kljub temu jih na mojo veliko grozo in še večjo žalost še vedno poslušamo, ker drugih izjav pač ni. Namesto, da bi se na prijazen način potrudili izpostaviti lastno mnenje, raje pogreznemo glave med svoja ramena in usmerimo pogled v tla. Tako je pač najlažje.

Kombinacija tistih brez komentarja in anonimnih komentatorjev, z neumnimi ter žaljivimi pripombami je trenutno popolna. Internet je namreč možnost izražanja spremenil do te mere, da smo vsi posamezniki s točno določenimi imeni in priimki v hipu postali anonimni. Tako lahko brez slabe vesti pod vzdevkom »nihče«, »kdorčem« in »jaz« zbijamo krute pripombe na račun svojih sosedov, glasbenikov brez posluha in komentiramo slike, na katerih določenim ženskam včasih iz majice pokuka njihova dojka. Žaliti nekoga (ali dojko), ki se je drznil izpostaviti, je namreč postal naš hobi, ki nam vzame kar precej časa.

YouTube slika preogleda

Še vedno sem pristaš in velik zagovornik tega, da morajo naše misli na plan, četudi bomo izpadli neumni. Temu se dandanes baje reče svobodna volja v soodvisnosti s svobodo govora. Zato me konkretno me vrže s tira takrat, ko se določeni blogerji z dobro vsebino odločijo, da bodo nehali pisati, saj jih nihče ne bere. Kaj privede do takih samodestruktivnih misli? Jah, verjamete ali ne, po informacijah iz prve roke ravno pomanjkanje števila komentarjev. Zavedamo se, da obstajata Google Analytics in Start Counter, vendar na blogih eno mnenje zahteva drugo, kar pa se lahko doseže samo z osnovno komunikacijo oz. malo bolj osebno interakcijo.

Tako da, dragi bralci, radi vas imamo, imeli pa bi vas še raje, če bi se kdaj pa kdaj ob našem jamranju oglasili tudi vi. Ni potrebno veliko, lahko je samo smajli (ki zgleda tako: ;) ), vprašaj (?) ali pa kakšen klasičen slovenski pregovor. Še najboljše pa je stavek v smislu»V tem zapisu sem se našel/našla.« ali »Čuden si, ampak si mi všeč«. To je namreč potrditev, ki jo od časa do časa potrebujemo. Običajni ljudje, neobičajni ljudje, tečni sosedi, osamljene babice, perverzni dedki, njihovi podivjani vnuki ter celo blogerji. Med njimi od časa do časa tudi jaz.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 5.03.2013 ob 11:56 pod Aktualni dogodki & problemi, Dogaja mi, dogaja se, Nemogoče izpovedi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

18 odgovorov na “Brez komentarja”
 1. valentinaa - 5.03.2013 ob 12:02
  valentinaa

  Molk je včasih tudi precenjen… :)

 2. miran - 5.03.2013 ob 12:28

  Problem je, da če se izpostavljaš z izražanjem svojega mnenja, svojih misli, razmišljanj, to slej kot prej dobiš nazaj v glavo. In to na načine, na katere ne bi sam nikoli pomislil. Dosti bolj varno je biti enostavno tiho ali pa če že kdaj kaj rečeš, je najbolje, da je to čim bolj brez vsebine. Žal, ampak tako je… :(

 3. maia - 5.03.2013 ob 13:53
  maia

  valentina, točno tako :mrgreen:

  miran, zakaj vedno najprej izpostavimo negativno? Kaj pa dejstvo, da z izpostavitvijo najdeš somišljenike in mogoče spodbudiš še njihov komentar?

 4. miran - 5.03.2013 ob 13:55

  Meni se to še ni zgodilo. :P

 5. maia - 5.03.2013 ob 14:01
  maia

  Ja, ker si tiho? ;)

 6. miran - 5.03.2013 ob 14:12

  Mogoče pa res. :)

 7. NoMercy - 5.03.2013 ob 17:56

  comprende :P

 8. maia - 5.03.2013 ob 20:53
  maia

  NoMercy, hudo razumevajoč + poliglot ;)

 9. M - 6.03.2013 ob 01:31

  No comment

 10. Trepous - 6.03.2013 ob 07:08

  No, ne komentiram vedno, preberem pa. :) Sicer pa včasih sem mislil, da je FB ubil anonimnost. VSaj v primerjavi z mIrcem in Messengerjem. :)

  Je pa tudi nekaj drugega problem: preveč informacij je začelo krožiti, preveč vsega je in včasih je kar hud problem izbrati tisto, kar boš prebral oz. komentiral. Je pa tudi preveč balasta, čeprav ravno take neumnosti kot je Gangnam Style al pa sedaj Harlem shake postanejo popularne. Kakovost?

 11. Manuela - 6.03.2013 ob 08:07

  Eni pač pišemo zase….da se lahko smejemo lastnemu mnenju izpred nekaj let :)

 12. peter Filec - 6.03.2013 ob 17:18

  Jaz res ne vem kaj bi napisal v komentarju, ampak bom iz čiste vljudnosti, rešpekta in da boš vedela, da te berem napisal le to, da ne vem kaj bi napisal v komentarju. Ja, zgleda zelo zapleteno, ampak ko se spustiš na moj nivo (ker dvignit se ne upa nihče nanj), vidiš, da je v bistvu zelo enostavno. :D

 13. frutina - 6.03.2013 ob 19:42

  se doskrat vprašam, kdo so tisti nemi obiskovalci mojga bloga, a kdo mal špijunira za mano al dejansko kdo rad obišče moje objave, se pa zavedam, da konc koncev ustvarjam blog zapiske za sebe, ker mi vse skupaj skuži kot nekakšen dnevnik

 14. miran - 6.03.2013 ob 20:22

  Jaz sem v isti situaciji. Blog imam za svoje zapiske/dnevnik in ga nikjer ne “reklamiram”, vem pa po raznih statistikah, da ga redno čekira kakih 20 ljudi. Par jih tudi redno komentira (dva ali trije), za par poznanih vem, da berejo, pa nikoli ne komentirajo, za ostalih 10-15 pa nimam pojma, kdo so. In predvsem zakaj. :o Včasih me malo paranoja grabi, kdo neki firbca za mano. :o

 15. Gregor - 6.03.2013 ob 22:50

  Ne da sem brez komentarja. Nekatere stvari so enostavno preveč butaste, da bi na njih izgubljal besede. Ampak če mi je nekaj všeč, vedno dam feedback!
  Lp Mavrični

 16. Svoboda - 7.03.2013 ob 16:35
  Svoboda

  Ja, včasih tudi jaz pogrešam komentarje… Potem se pa spomnim na besedno zvezo no comment in me mine vse ;)

 17. maia - 8.03.2013 ob 08:43
  maia

  M, vračam.

  Trepous, ja, ta glede kakovosti je kar realna pripomba. Ampak saj načeloma ločimo dobre objave pa bedarije, a ne?

  Manuela, frutina in miran, povod te objave je bil blog, ki se “zapira” ja, ampak želela sem izpostavit ta problem v vseh situacijah (službe, šole, družine), ker ljudje se pač moramo pogovarjat ne pa konstantno bit tiho, ker se bojim, da je nekaterim to prešlo v navado …

  peter Filec, sprejeto, hvala. :mrgreen:

  Gregor, hehe ja, ampak lahko na butasto dodaš nekaj pametnega …sicer pa tudi butasto včasih zahteva butasto nazaj ;)

  Svoboda, ne vem o čem govoriš :P

 18. miran - 8.03.2013 ob 09:07

  Kateri pa je ta, ki se zapira?

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !