Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Božič v petih netipičnih besedah

24.12.2012

Trava – Ne glejte čudno, poglejte ven. Letos lahko angelčke delam samo v travi. Ja, povsem mi je jasno, da se čez vreme ni smiselno pritoževati, ampak jaz se bom. Torej, kateri butelj se nas je spomnil 10. decembra opremit z enim metrom snega in hinavskimi -12 stopinjami, 24. decembra pa nas slepi pretirano razpoloženo sonce in ob pogledu skozi okno skoraj vidiš, kako raste trava? Če bog obstaja in ima dejansko nadzor nad vremenom, ima hudičevo neumen smisel za humor.                                                       *Za vse, ki ste travo povezali s prepovedanimi substancami: »Way to go!«

Delo – Ja, delam. Tudi na 24. 12. In povrh vsega še cel dopoldne. Pa še to za najbolj enostaven faks. Ne razumem, zakaj čas od 22. 12. do 2.1. vsi naslavljajo kot počitnice oziroma vesele praznike, ker vse skupaj zveni zelo sarkastično. Naši profesorji so se družno odločili, da bodo namesto obdarovanja organizirali medosebno tekmovanje, kdo svojim študentom naloži več dela. Tekmovanje traja vse do dneva mučenikov, zmagovalci pa so vsi. Win – win.

Spermiji – Ker je cel center Ljubljane kot notranji interier že rabljenega kondoma in imaš občutek, da na razglednem stolpu ljubljanskega gradu stoji velik nepotešen moški, ki proti Tromostovju usmerja svoje potomce. Povsem lahko trdim, da je Ljubljana v primerjavi z decembrskim Amsterdamom, Rotterdamom in Dunajem najlepše okrašena, vendar so mi bili lanskoletni planeti in galaksije (kljub temu, da nisem Armstrong) mentalno bližje, kot pa očitno spolno namigovanje.

Macarons – Do sedaj najlepše in najbolj pozorno božično darilo, ki mi je polepšalo kar tri dni. Gre za majhno, sladko, okroglo, francosko pregreho, ki jo, ne ravno po prijaznih cenah, lahko dobite v Zvezdi in ki v vaših ustih poskrbi za eksplozijo okusov. Posledično vaša polna usta razširi v širok, simpatično privilegiran nasmeh. Če še vedno ne veste, kaj bi svojim najljubšim podarili za praznike, je to za vas ultimativna rešitev, ki ne razočara. V primeru, da darilca že imate, denar pa vam še vedno ostaja …vam lahko posredujem svoje dolenjske koordinate.

Avion – Ker trenutno najbolje opiše moje razpoloženje. Dobiš me samo, če me predhodno rezerviraš. Letam od ene destinacije do druge in me konstantno polnejo z gorivom (beri: sladkor). Sem varna, saj ne uporabljam petard, a hkrati nevarna, ker jih še vedno lahko dobim v glavo. Prevažam ljudi okoli in poslušam njihove pripombe; če so preglasne, jim kažem, kje je izhod. Poleg tega sem včasih trdno na tleh in trenutek za tem visoko v oblakih. Vse kar rabim, pa je postaven kopilot.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 24.12.2012 ob 15:09 pod Aktualni dogodki & problemi, Nemogoče izpovedi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Božič v petih netipičnih besedah”
 1. Mavrični škrat - 24.12.2012 ob 15:54

  Čudovito, smešno in izvirno. kako rad te berem. lepe praznike ti želim nekadilka!

 2. maia - 24.12.2012 ob 17:06
  maia

  Oh Mavrični, za praznike radodaren s komplimenti. Hvalaa ;) Lepe praznike tudi tebi!

 3. Mavrični škrat - 24.12.2012 ob 17:12

  Besede so naša najlepša darila, sploh če jih kombiniramo s nasmehom.

 4. Trepous - 25.12.2012 ob 14:27

  Heh … Če te kaj potolaži pod točko “Delo” – včeri delal od zjutri do 17:00 in danes ponovno od zjutri do 17:00. :) Ampak sem hvaležen, da mam službo ;)

 5. maia - 14.01.2013 ob 22:08
  maia

  Glede na to, da sem komentar opazila komaj danes, v bistvu ne. :mrgreen:

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !