Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Življenje je prekratko, če uporabljaš avtobus

15.11.2012

V primeru, da določeni turistični centri, ki se ukvarjajo z organizacijo vodenih ogledov po Ljubljani trpijo pomanjkanje interesa ali pa si želijo v katalog vnesti novo in drugačno ponudbo, potem ponujam čisto svež nasvet, ki je povrh vsega še povsem zastonj. Ne, to ni šala, to je izlet z naslovom: »Krožna vožnja po Ljubljani, z neznano številko avtobusa«.

Ponudba vsebuje: popolno kombinacijo pridobivanja novih znanj, s pridihom avanturizma in ravno tolikšno stopnjo adrenalina, da vas ne zadane kap. Vse kar potrebujete je zmedena glava (po možnosti lastna), trenutek nepozornosti in predvsem dovolj časa. Manj kot imate časa, večji bo adrenalin, zato je ta ponudba izvrstna za vse tiste, ki si želijo povsem samosvoje, z mešanimi čustvi in adrenalinom napolnjene edinstvene izkušnje, ki bo vaše čutne organe pripeljala do novih razsežnosti.

Potek izleta: Postavite se na xy avtobusno postajo v Ljubljani in se obnašajte, kot da ste povsem prepričani, kateri avtobusi na tej postaji ustavljajo. Nato se ob prihodu prvega avtobusa suvereno prerinite mimo vseh, ki stopajo nanj in v svoji samozavesti poiščite prvi prosti sedež; po možnosti čisto na koncu avtobusa, kjer vam prostora ne bo potrebno nikomur odstopiti. Ob tem živčno pogledujte na uro in se čim pogosteje vprašajte ali vam bo na dogovorjeno mesto uspelo priti pravočasno. Usedite se, se udobno namestite, pogled uprite skozi okno in svojim mislim pustite, da svobodno, a intenzivno predelujejo vsa področja vašega delovanja. Če vas taka dejanja uspavajo, toliko bolje. Zaprite oči, mislite še malo globlje in v določenem trenutku bo do vas prišel skoraj prijazni gospod (za katerega zaradi pristnega stika s slovenskim okoljem ne moremo trditi, da zna tuje jezike) ter vas z nagubanim čelom in rahlim nasmehom opomnil, da ste na zadnji postaji. Takrat nemudoma zapustite avtobus, široko odprite oči in se panično vprašajte, kje točno ste. Z globokim vdihom počasi poglejte na uro in začutite utrip srca, ki kar naenkrat sunkovito pospeši. Če se le da in če je še tam, stopite do Skoraj prijaznega gospoda ter ga vprašajte, kdaj je naslednji avtobus, nato pa se odpravite na pol urni sprehod po neznani okolici. Vaš vid bo presunjen nad vsemi nepoznanimi objekti in raznovrstno floro in favno, vaš voh bo odkril nove dimenzije smradu, vaš sluh se bo čudil popolni tišini, vaš tip pa na svoj račun (zaradi strahu, da vam kakšna žival ne odgrizne roke) ne bo prišel. Vaša usta bodo postajala vse bolj suha; temu pravimo priokus izgubljenosti. Poskrbite samo za to, da se v roku pol ure vrnete na postajališče in potem bodo vaši čuti intenzivni in izredno napeti še celo pot nazaj. Opazili boste vsak grmiček, vsak dimnik, celo vsak vogal in vaši možgani jih bodo kaotično, a brezupno poizkušali umestiti v prostor. Ko boste končno prispeli na znano postajališče, boste kar naenkrat lažje zadihali, deževni oblaki bodo čudežno izginili, vaš dan se bo razsvetlil, vi pa boste znali ceniti življenje.

Šifra izleta: Nekaterih stvari se ne da doživeti, za vse ostalo je tu kartica Urbana.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 15.11.2012 ob 00:07 pod Aktualni dogodki & problemi, Dogaja mi, dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

12 odgovorov na “Življenje je prekratko, če uporabljaš avtobus”
 1. M - 15.11.2012 ob 00:47

  Ja, je fun. Malo manj, ce ugotovis, da je bila to zadnja trola :D

 2. miran - 15.11.2012 ob 08:03

  Ampak a ne piše na vsaki postaji, kako se imenuje pa kateri avtobusi tam vozijo in ob katerih urah? Ne vem, samo sprašujem…

 3. Mavrični škrat - 15.11.2012 ob 09:17

  Haha, ne morem verjet. Ful dobro!
  LP Mavrični

 4. maia - 15.11.2012 ob 11:38
  maia

  M, no tukaj bi se dal še malce drugačno turistično ponudbo naredit :P Nočno, z več adrenalina ;)

  miran, seveda piše, samo če si malo kure in nahitro vidiš samo prvo številko in ne tudi druge, potem se pa hitro obrne …

  Mavrični škrat, a slučajno uživaš v moji “sreči”?

 5. martina - 15.11.2012 ob 13:08

  Spet sem imela nos, sem te po naslovu prepoznala.So to verjetno lastne izkušnje?

 6. Thunderstorm - 15.11.2012 ob 13:23

  Hahahah, kako me je nasmejalo tole zdaj :D Oh well, upam da nisi preveč zamudila ;)

 7. maia - 15.11.2012 ob 16:17
  maia

  martina, gre za izključno lastne izkušnje, ki se mi danes zdijo bolj zabavne, kot pa so se mi dva dni nazaj. Na napakah se učimo, pravijo ;)

  Thunderstorm, noo vidiš, smeh je pol zdravja in četrt trebušnjaka, to bo mišic! :P Včasih se sprašujem, če se to res dogaja samo meni?

 8. NoMercy - 15.11.2012 ob 20:55
  NoMercy

  pravzaprav je treba okarati “lastnika” kokošnjaka in kokoši, ker je pozabil zariglati vrata kurnika in je kura, kljuvajoča za glisztami, odkorakala v širni svet tiste male kurje farme :)

 9. NuckinFuts - 15.11.2012 ob 21:05
  NuckinFuts

  Številka na avtobusu pomeni pot vožnje le-tega? Kdob si mislu :mrgreen:

 10. maia - 15.11.2012 ob 22:26
  maia

  NoMercy, tudi kur se ne sme preveč omejevati ;)

  NuckinFuts, vidiš, kako zelo te razsvestljujem …vsakič izveš kaj novega :mrgreen:

 11. Svoboda - 21.11.2012 ob 11:30
  Svoboda

  Haha, umrla :mrgreen:

  Se strnjam z M, sem zadnjič prešetkala od Metelkove pa do Viča.. Well.. it was a nice walk :D

 12. maia - 21.11.2012 ob 14:49
  maia

  Woou, super, veš kok si prihranila na aerobikah, stepu in podobnem crapu v Ljubljani :mrgreen:

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !