Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

“Družine ne moreš izbrati”

17.10.2012

Če je kri tista, ki te zaznamuje, potem je sorodstvo tisto, ki te oblikuje? Večni komiki, neskončni bogataši, a vedno brez denarja, zapriseženi Dolenjci z bivališčem v Ljubljani, blagi alkoholiki, absolutni neresneži, celo neumni preprodajalci. Vse to je del mene. In moram reči, da se zadnjih 21 let držim res dobro.

Govorim o širšem, ne o ožjem sorodstvu. Slednjem se od časa do časa še uspe dobiti na spokojnem kosilu pri babici ali razigranem pikniku pri stricih, ki pa se skoraj vedno konča s kozarčkom cvička preveč. To, kako zelo neresni smo vsi, sploh ne rabim izpostavljati. Šale padajo, ženski oziroma svetlolasi del sorodstva se jim običajno smeji malo kasneje kot ostali, moški del pa se takrat od smeha valja že v drugič. Vendar ne za dolgo, ker ženski del absolutno prevladuje in naskrivaj drži vse niti v rokah. Babica je tista, ki poizkuša vse sproti nadzorovati, vendar ji zadeve uidejo iz rok, še preden se na kosilu sploh pojavimo vsi. Z zamudo, seveda.

Posebni karakterji naše podivjane črede so tisti, najstarejši v naši družini – lahko jim pravimo tudi širše sorodstvo. Eden slabo vidi, drugi slabo sliši, tretji pa meni, da vidi in sliši celo preveč. Skupaj na prvi pogled dejansko delujejo kot mafijska združba in če bi natančno poslušal njihove izjave, kmalu ugotoviš, da so te še bolj sumljive, kot oni sami. Vendar niso kriminalci. No, vsaj ne vsi. Nekateri so tako dobre osebe, da se ob njih počutiš resnično nesramnega. Vsak od njih ima izredno dodelan smisel za humor in poseduje ogromne količine sarkazma. Ko te potem kdaj vprašajo »Ja, čigav si pa ti?« lahko brez slabe vesti pokažeš s prstom nanje in tisti, ki jih poznajo vsaj malo, bodo vedno samo razumevajoče prikimali.

Res je, družine ne moreš izbrati in na to me je spomnil Si.mobilov oglas, ki prihaja izpod delavnih rok in kreativnih glav agencije Luna/TBWA in s katerim sem se konkretno poistovetila. S tem odpiram tudi novo poglavje mojega bloga, na katerem se bom od časa do časa spomnila na oglase, katerim se po mojem mnenju splača posvetiti sekundo ali dve pozornosti. Ker počasi postajajo del mene in ker si brez njih ne predstavljam več živeti. Oh, zvenim zaljubljeno.

YouTube slika preogleda

___________________________________________________________

 • Kreativna agencija: Luna TBWA
 • Naročnik: Si.mobil
 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 17.10.2012 ob 14:15 pod "Just move me, dude.". Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

11 odgovorov na ““Družine ne moreš izbrati””
 1. M - 18.10.2012 ob 01:39

  Na srečo nimam z lastno familijo in sorodstvom veliko stikov, jih imam pa zato tolk rajš, ko jih dejansko vidim :P
  Edino bolj malo je tistih scen s kozarčkom preveč, sploh ker doma redko pijem. Pa so Doljenci rekli, da me takuj uzamejo za Podgurca :D

 2. maia - 18.10.2012 ob 11:43
  maia

  Ja no, saj mi tudi nismo tako zelo v stikih, ampak so pa velik del tega, da lahko rečem, aha zato sem taka, kot sem. :mrgreen:
  Nene, drži se Doljenske in ne Podgurja :D

 3. miro - 18.10.2012 ob 12:31

  Ja tudi pri nas je podobno. Verjamem ,da pri večini. Vendar pa si ti to znala kratko,jedrnato in hudomušno opisati,kar pa ne znamo vsi. lp

 4. heretik - 18.10.2012 ob 12:43

  Maia, ko to takole napišeš, si marsikdo zaželi da bi živel tvoje življenje. Res te je užitek brati, ti samo nadaljuj.

 5. maia - 18.10.2012 ob 15:43
  maia

  miro, tako je, vsaka ima svoje pluse in minuse; ampak od časa do časa imam občutek, da je naša še posebno posebna :D
  In hvala. ;)

  heretik, upam, da na zveni preveč utopično, ker je zelo realno. Ne imej prevelike želje živeti mojega življenja, ker ima ob vseh čarih tudi kar konkretne padce ;)

 6. miran - 18.10.2012 ob 18:15

  Jaz imam pa redko sposobnost, da lahko reklame mentalno popolnoma izklopim. :D

 7. maia - 18.10.2012 ob 21:47
  maia

  Ne verjamem, čisto vsake zagotovo ne :)

 8. miran - 19.10.2012 ob 07:10

  Ampak skor čist vsako pa ja. Če se še tak matram, se več kot treh reklam s televizije ne morem spomnit.

 9. maia - 20.10.2012 ob 09:34
  maia

  No sej to je ok, da se slabih ne spomniš … se pa definitivno takih, ki te malo premaknejo ali pa se poistovetiš, kar bi vedno moral biti njihov glavni namen. ;)

 10. miran - 20.10.2012 ob 09:45

  Niti ne, js se spomnim samo takih, ko so žive barve, pa zraven nekaj pojejo. :lol:

  Jogobela!

  Jogobela!

  Jogobela!

  :lol:

 11. maia - 20.10.2012 ob 10:06
  maia

  Haaha, ne vem zakaj sem te hotla vprašat ravno po Jogobeli, ker to pa res vsak pozna :mrgreen: Sicer pa, cljala sem na tole: http://www.youtube.com/watch?v=_hEzW1WRFTg

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !