Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Mrtva muha, super muha

14.07.2012

Se samo meni zdi ali so muhe zadnje čase postale bolj intelektualno sposobne? Odkar jih predvsem neuspešno lovim po kuhinji, se mimogrede naredijo mrtve in ukanejo tudi tako izurjene lovce na mrčes, kot sem jaz.

Nič nimam proti domačim živalim, vendar pod domače živali štejem tiste, ki jih spustiš v hišo, ne pa tiste, ki ti vdrejo vanjo in ti potem tacajo po hrani in kar tekom hranjenja puščajo svoje iztrebke tam, kjer jih je najtežje očistiti. Povrh vsega pa ti še zelo konkretno najedajo, po možnosti takrat ko spiš ali sediš za računalnikom, kar v teh trpečih časih predstavlja večino mojega življenja. Enostavno ne prenašam muh, niti ne vem kaj točno je (poleg teženja homo sapiensu) njihovo poslanstvo. Pa še grde so.

Moja stalna praksa je, da muhe lovim kar s svojimi golimi rokami, brez muholovk  in podobnih zadev, ki te male živalice v trenutku »speštajo«. Jaz jih ulovim v pest in potem vržem v vodo, kjer jim zelo nesramno in predvsem nehumano pustim plavanje brez rokavčkov ter poslednje zamahe. Ne vem, čez kakšna izobraževanja hodijo zadnje generacije muh, vendar sumim, da vsebujejo kar nekaj prakse, saj so postale resnično izkušene. Že takoj na začetku, ko jih uloviš v pest, popolnoma otrpnejo in ti pustijo, da se ukvarjaš z mislijo ali jo sploh imaš v roki ter zgolj oprezajo za odprtinicami med prsti, ki jih počasi odpiraš. Nato pa se s človekom igrajo igrico kdo je bolj vztrajen – one ali mi. Lahko pa si tako pretkan kot jaz in jih s premikanjem prstov pripraviš do tega, da začnejo migati, ko se borijo za prostost. Hmm, res ne vem; imam trenutno samo jaz občutek, da zvenim kot krvoločen mučitelj živali in se bo name kmalu spravil kakšen borec za njihovo zaščito?

Kakorkoli, stvari bom povedala do konca, saj je v zanikanju težko živeti. Torej, muho nato vržeš v vodo in ne boste verjeli, zopet se naredi mrtvo, ne plava in ne miga, zato sklepaš, da je končno crknila in jo lahko vzameš ven ter vrneš tja, od koder je prišla. V naravo. Sicer mrtvo, ampak boljše kot nič. In glej ga zlomka, muha nenadoma poleti in se ti ne pusti ujeti naslednjih nekaj dni. Ker gre osel samo enkrat  (v mojem primeru pa kar trikrat) na led, se tem nadležnim gospodičnam  ne pustim več. Če mi bodo one s svojim teženjem pokvarile cel dan, jim bom pa tudi jaz pustila malo daljšo kopel. Pa naj plavajo mrtvaka kolikor dolgo hočejo. Bitchezz.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 14.07.2012 ob 21:15 pod Dogaja mi, dogaja se, Nemogoče izpovedi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

11 odgovorov na “Mrtva muha, super muha”
 1. miran - 14.07.2012 ob 23:11

  Mene pa muhe ne motijo preveč, vsaj ne te navadne. One tavelike, ki v meso spustijo črve, tiste so pa res samo za ubit.

  Mene bolj nervirajo komarji. Glihkar sem enega speštal, eden mi je pa ušel. Prasec! Mislim rečt prasica!

 2. Medea - 15.07.2012 ob 09:54
  Medea

  Ampak veš, da so res pametnejše. In ne vem po kakšni logiki se ta krilata bitja zjutraj zaletavajo ravno v glavo. Ni mi jasno. Jaz problem z njimi rešujem podobno, kot ti. S to razliko, da jih mečem želvi v terarij, ki je več kot navdušena nad obrokom. Harmonija pa to :)

 3. maia - 15.07.2012 ob 13:14
  maia

  miran, s temi črvi si mi jih zdaj samo še bolj zagravžal, je bilo treba tega? ;)

  Medea, vidiš, potem je res nekaj na tem …Haa želva, verjetno si moram poleg ponija zaželet tudi njo :D

 4. Medea - 15.07.2012 ob 13:35
  Medea

  Ja, želva jih super pospravi ;) Cepneš muho in jo daš njej. Win win :D

 5. miran - 15.07.2012 ob 13:43

  Hočeš rečt win lose win? :lol:

 6. Medea - 15.07.2012 ob 22:43
  Medea

  Hehehe, v bistvu ja :D

 7. NuckinFuts - 17.07.2012 ob 20:05
  NuckinFuts

  Sam ti pa kr jamraš a ne :mrgreen:

 8. maia - 18.07.2012 ob 12:12
  maia

  Medea, samo da se želva potem ne naleze tečnobe, ker že tako ali tako ni ravno živahna žival :mrgreen:

  NuckinFuts, to pravi človek, ki tekmuje z zajci ;)

 9. Medea - 20.07.2012 ob 09:10
  Medea

  O, pa zna biti živahna, preden jo človek nahrani, je izjemno hiper bitje. Res, se kar ustrašiš, od kje ta brzina :P

 10. maia - 20.07.2012 ob 09:58
  maia

  Hahaahaa kako zelo smešno je, ko si to spet predstavljam sama pri sebi ;) Počasi fotke s tvoje strani ne bodo več dovolj, mislim, da je čas za videoposnetke :mrgreen:

 11. Medea - 20.07.2012 ob 18:39
  Medea

  Videoposnetki praviš … Ampak jaz sem sramežljiva :oops:

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !