Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Vroč čaj z ledom, prosim

2.07.2012

I don’t need sex, life fucks me everyday. Boleče, a resnično. V zadnjih dveh mesecih se je neka višja sila odločila, da me bo v vseh svojih ambicijah zaustavila, če ne celo povozila. In potem še nekajkrat zapeljala gor in dol po meni.

Po eni strani sem srečna, da sem dovolj zgodaj ugotovila, da v mojem poslu ni šale in da pes žre psa … po drugi pa se mi zdi zelo banalno, da sem jaz trenutno tisti pes, ki ga žrejo. Ko se ti v najlepšem letnem času pred očmi v prah podrejo vsi plani, zaradi katerih si bil pripravljen zreducirati vse druge plane, se počutiš naravnost bombastično. Torej, kot tempirana bomba, ki jo bo vsak čas razneslo. In ko si vzameš nekaj dni zase in se dobesedno odklopiš od poznanega sveta, da ugotoviš, zakaj točno se to dogaja ravno tebi … se nato ob vrnitvi domov zopet znajdeš pred istimi vprašanji, ki so bolj kot ne retorična.

Potem pa se ti v vsej slabi volji na tistem, najbolj sproščujočem delovnem mestu prikradejo ljudje, ki so a priori tu, da ti pokvarijo dan. Doma jih imajo družinski člani že krepko čez glavo, potem pa inteligentno odidejo v lokal, kjer lahko brez slabe vesti najedajo nemočni blondinki za šankom. Vse skupaj zgleda nekako tako, da se za mizo usede navidez (ki vara) povsem povprečna gospa, ki začne pri naročilu: »Jaz bi pa zeleni čaj v rdeči skodelici.« Najprej se ti po glavi začne motati zakaj ravno v rdeči in zakaj čaj, če je zunaj 40 stopinj, nato pa ji po hitrem premisleku vljudno postrežeš z odgovorom: »Se opravičujem gospa, vendar imamo zgolj modro-bele skodelice.« Gospa seveda še naslednji dve minuti vztraja pri svojem naročilu in nekako upa, da ji boš rdečo skodelico čudežno pričaral ter ko se končno zadovolji z modro-belo in ne rdečo, samo še doda: »Jaa, potem pa vroč zeleni čaj z ledom.«

»Ja gospa, a slamico vam prinesem ali si jo boste raje z glave potegnili?!« Ne, tega dejansko nisem izrekla, vendar ni manjkalo veliko. Že res, da sto ljudi, sto čudi, samo tole pa res ne vem več kam pelje. Vsi točno vejo kaj hočejo, po drugi strani pa ravno isti ne vedo kaj bi radi. Lepo vas prosim, zjasnite se in se v vaših trenutkih nejasnostih ne spravljajte ravno na tiste, ki za spremembo vedo kaj si želijo. In vem, tečna sem. Zelo.

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 2.07.2012 ob 11:44 pod Aktualni dogodki & problemi, Idiotizem. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

8 odgovorov na “Vroč čaj z ledom, prosim”
 1. NoMercy - 2.07.2012 ob 12:55
  NoMercy

  emm — za (vroč) čaj z ledom se pa že slišal :P (tudi tisti del s slamco :P )
  btw: v tej vročini je zdravo piti vsaj mlačno, če že ne toplo pijačo (krhlova voda, knajp kava, .. čaj …) :D

  tole se mi je pripetilo nekje na sredini Škotske, ko naročim “ice tea”: skuhajo čaj, ga dajo v hladilnik in postrežejo :P

 2. maia - 2.07.2012 ob 17:12
  maia

  Mja mene je bolj kot ne zmotila rdeča skodelica (vraževerje mogoče?), se pa po vseh komplikacijah zamisliš tudi nad vročim čajem, slamica mi je pa od ne vem kje enostavno spadala zraven. ;)

  Ja fajn, koliko časa si potem čakal na svoj čaj-pol ure?

 3. NoMercy - 2.07.2012 ob 21:00

  aja .. še tole: čaj se mora delati v kropu – vroči vodi :P … led je pa potem zato, da je preje na pitni temperaturi :P

  tako nekako ja, ene 1/2 ure je minilo :)

  saj, ko jaz naročim kavo s hišno specialiteto, tudi osebju spodnja vilica dol pade … pa bi rad samo račun … mi ga v vsakem lokalu dajo najboljšega – kot kakšno hišno specialiteto :D

 4. maia - 5.07.2012 ob 15:03

  Joj NoMercy, kakšna super stranka oz. gost si :D

 5. NuckinFuts - 6.07.2012 ob 00:21
  NuckinFuts

  Vedno me je zanimalo kaj je tisto, kar ljudem v tvoji (sicer morilsko smešni) situaciji prepreči kakršnekoli ukrepe v smislu vsaj zavijanja z očmi, ali pa nejevernemu metanju sveže izruvanih stenskih opek stranki v glavo? :mrgreen:

 6. maia - 7.07.2012 ob 17:35
  maia

  Kaj pa vem …izkušnje? In sami zakomplicirani karakterji, ki jih imaš okoli sebe cel življenje in ti pomagajo, da postaneš imun :mrgreen:

 7. lordwales - 17.07.2012 ob 14:46

  Tudi pri reportažah ni šale -tole današnjo klamfam že 3 ure zdaj se hvala bogu zaključuje!

 8. maia - 20.07.2012 ob 16:01
  maia

  lordwales, je vsaj uspela?

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !