Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Če že grem v pekel, bom to opravila temeljito

5.04.2012

Običajno naredim ravno nasprotno, kar je od mene pričakovano ali celo zahtevano. Svojo svobodno voljo posledično uveljavljam kolikor dolgo se le da. Vendar pa mi je več kot preveč jasno, da vedno ne more biti po moje. Zato me s tira vrže točno takrat, ko slišim: »Kakšen je bil pa tvoj zadnji zapis na blog? Maia, vse si pokvarila …« Vraga sem.

Preden sem (že nekaj let nazaj) začela pisati blog, sem si rekla, da tega med ljudmi ne bom posebno izpostavljala. Tako sem za moje zapise povedala samo najljubšim. Na ta način sem ohranila določeno mero anonimnosti, a kljub temu nisem imela nič proti, da »me berejo« tisti, ki me poznajo. S ponovno otvoritvijo bloga v januarju, pa mi je moj najljubši prijatelj naredil publiciteto na zame osovraženem Facebooku, mami pa me je nekajkrat omenila med prijateljicami. Po tem sklepam, da je krog ljudi, ki bere moje zapise, starostno in mentalno kar obširen. Kaj naj rečem? Najprej hvala, ker vztrajate. In potem? Če vas kakšna beseda oz. celotna objava zmoti, potem prosim nehajte brat.

Blog sem naredila z namenom, da bom družbeno-kritično obravnavala moja vsakdanja opažanja in običajno težko verjetne pripetljaje. Vse, tudi tiste najbolj banalne. Zaradi pomanjkanja anonimnosti, sem se odpovedala opisovanju mojega spolnega življenja. Ki mimogrede obstaja. Ne bom sicer rekla kako/kdaj/čemu/zakaj, ampak obstaja. In tudi na tem področju se soočam s problemi, ki bi marsikdaj morali biti razkriti; že zato, da si olajšam mojo pretirano grešno dušo. Ter da v komentarjih dobim potrditev, da nisem edina. Aha, že delate čudne predpostavke o meni in moji spolnosti, a ne … ?

Od sedaj naprej pa naj raje dvakrat premislim, preden kaj napišem? Hvala lepa, za to imam faks in rojstnodnevne voščilnice. Zame je torej blog povsem svobodna zadeva, z  neomejenimi količinami praznega prostora, ki kar čaka name in na moje raztresene misli. Četudi nekateri pišejo, da bi si pridobili veliko branost, naj povem, da to ni moj namen. Seveda sem zadovoljna, ko vidim, da so nekatere moje objave berljive. Ampak to je samo začasno zadovoljstvo. Resnično zadovoljno me dela to, da dam iz sebe vse kar me šokira, iritira ali impresionira. Pa četudi so to človeški problemi s kakanjem ali pa zgolj počena žarnica.

Enostavno sem prevelik flegmatik, da bi me lahko omejevali komentarji ali še huje, skrite predpostavke mojih bralcev; od katere večina tako ali tako ne komentira in si seveda misli svoje. Ter dela prehitre zaključke. Saj vem, samo ljudje smo. A vendar … zaključke, ki se tičejo mojih zapisov, bom delala sama. Ne bom podlegala tistim, ki pravijo naj pazim, kaj si drugi mislijo o meni in kako si z neprimernimi objavami kvarim ugled. Sem, kar sem in ne želim ustrezati vsem. Zavedam se, da bom lahko ustrezala tistim, ki se z mano lahko poistovetijo. In povsem srečna bom, če bo med njimi samo eden, ki se bo z mano in mojimi grešnimi mislim vred »cvrl v peklu«.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 5.04.2012 ob 13:01 pod Aktualni dogodki & problemi, Idiotizem. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

14 odgovorov na “Če že grem v pekel, bom to opravila temeljito”
 1. Medea - 5.04.2012 ob 14:28
  Medea

  Bravo! ;) Se strinjam, anonimnost paše, meni tudi zato, ker tako malo hranim mojo alter/virtual osebo. In samo zato, za moj blog ve točno ena oseba, ki pa ga načeloma ne bere :P Zdi se mi, da če bi ljudem pripovedovala o mojem pisarjenju, bi se le-ti lahko iskali v objavah. Največkrat v tistih, kjer jih ni. Drama queens pa to ;) Pa tudi, iskreno, ne da se mi. Ne da se mi razglabljati o pisanju. Pač pišem.

 2. NoMercy - 5.04.2012 ob 15:02

  najbolje, da spremeniš nick, odpreš nov blog (kaj pohvaljenega lahko preneseš na nov blog – tega pa zbrišeš) obvestiš ljube ti bralce, naj te poiščejo (kakšnega lahko tudi na mail …) :)

  Jaz te bom že našel, ker znaš naslov in prve pol vrstice napisati s svojo prepoznavnostjo :)
  Vsaj za nekja časa se boš izognila neljubi prepoznavnosti — čez čas, ko te bodo spet “odkrili” vsi “ostali” pa ponovi “vajo”.
  Tako, kot se za dobrim konjem kadi tudi, če na asfaltu pri miru stoji se tudi za kobilo :)

 3. NuckinFuts - 5.04.2012 ob 15:22
  NuckinFuts

  Ma ne sekiri se, kaj pravijo ljudje in piši. Kr poglej Dajano… živ k****c na internetu in še marsikateri v živo je ne mara pa še kar vztraja. :mrgreen:
  Drugač pa ej, zmeri obstaja varianta, da maš nekje en blog za rezervo, kamor romajo zapisi vredni cenzure, tukaj pa ohranjaš tiste, bolj SFW. :)

 4. maia - 5.04.2012 ob 22:54
  maia

  Medea, hvala :) Ja, ja točno o tem govorim, človek se išče tam kjer bi se rad dobil :D

  NoMercy, ah kje, nobene spremembe ne bo … gre se samo za to, da z objavo izrazim svoj upor in dam poudarek na to, da mi je povečini vseeno kaj si ljudje mislijo :mrgreen:
  Hahaa,, a tako značilno pisanje imam, da me prepoznaš po naslovu in prve pol vrstice?

  NuckinFuts, veš da se ne sekiram :D Sem ful z veseljem napisala tole objavo in mi je bila res v užitek. In ne vem če je ravno pametno, da še dodatno objavljam necenzurirane? :mrgreen:

 5. Maj - 6.04.2012 ob 07:38

  Saj lahko pišeš dva bloga hkrati.

  Enega neanonimnega in nepokvarjenega, drugega pa popolnoma anonimno in popolnoma pokvarjenega;)

 6. maia - 6.04.2012 ob 11:19
  maia

  Maj, kako zelo moško razmišljanje :D I like it, ampak toliko “robe” za pisanje pa spet nimam ;)

 7. alamea - 7.04.2012 ob 00:55
  alamea

  Če te ni strah spregovrit o kakanju, naj te ne bo strah govorit o seksu! :mrgreen:

 8. maia - 7.04.2012 ob 12:45
  maia

  Dobra misel :D

 9. lordwales - 7.04.2012 ob 20:55

  Svoboda je tisto, kar ti ne more nihče vzeti.

  Moje načelo:

  Ne oziram se na nobenega, in ne sprašujem nikokar.

 10. STELA - 9.04.2012 ob 09:27

  Nekdo ti je pa res prišel do živega, sicer ne bi čutila potrebe, da obelodaniš svojo voljo….nekdo, ki ga skrbi, kaj bodo sosedje rekli….mah, pusti ti sosede in ” ne daj se, maia”:)

 11. maia - 9.04.2012 ob 09:53

  lordwales, prvemu stavku pritrjujem, drugemu pa ne povsem. Na tiste, ki jih imam rada, se oziram.

  STELA, jap, so bili kar najbližji :) Nič skrbet, samo ven sem mogla dat :mrgreen:

 12. Trepous - 18.04.2012 ob 19:43

  @maia: In kako je v peklu? :D Že dolgo časa nobenega glasu tu … :)

 13. maia - 18.04.2012 ob 21:42
  maia

  Stavkam :mrgreen:

 14. Ognjena - 9.06.2012 ob 22:47

  Jep, hell is definetly waiting for some of us! Ampak živimo pa zato boljše kot velika večina..torej je vredno!:)))
  Me veseli, da najdem kakšno podobno mislečo punco tukaj! Sama sicer ne pišem veliko, zato pa toliko preveč razmišljam, kar me spomni na tvoj stavek o ‘olajšanju duše’:)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !