Ne kadim, a vedno vžgem.

Poneumljene izpovedi blondinke

« | | »

Je po novem kakanje tabu?

1.04.2012

Sem jaz edina, ki se ji zdi, da sta beseda kakanje in dejansko dejanje postala že skoraj preveč problematizirana za uporabo? Smo ljudje pozabili, da je to primarna potreba, ki je po Maslowu najvišje med hierarhijami potreb; in čeprav se zavedamo, da če primarne potrebe ne potešimo (se ne “userjemo”), ne moremo uresničevati sekundarnih in tako naprej? Torej …ali nas kakanje zavira? In končno, kdo še serje brez kompleksov?

V mladosti so bili moja najpogostejša družba fantje, ki s kakanjem niso imeli problemov in so se delali norca en iz drugega, češ kdo je ”nasral” največ in čigav najbolj smrdi. Ne bom ravno rekla, da sem se poistovetila, lahko pa trdim, da mi je bilo to takrat hudičevo zabavno. Sploh zato, ker sem lahko tudi jaz postregla z zanimivimi informacijami iz sveta primarnih potreb. Pač, punce smo že takrat izločale kakce, ki niso smrdeli … Odkar zadnje čase v moji družbi prevladujejo ženske in imam manjši odklop od moške družbe, pa so se zadevice obrnile. Znašla sem se v debatah, kako ženske ne morejo kakati, če je nekdo v sosednji sobi in jih med sedenjem na straniščni školjki grabi panika, da bo nekdo slišal zaporedne pljuske v vodo. Sploh če so nekje v tuji kopalnici, pri prijateljih ali znancih ali še huje, na javnem stranišču. Ne boste verjeli, čedalje pogosteje slišim, da je število ženskih osebkov, ki se teh zvokov na nek način paranoično bojijo, čedalje večja. Kaj šele, da bi na stranišču enega spustila; verjetno je od sramu nikoli več ne bi bilo iz kopalnice. Mislim pa kaj, a ženska res ne sme kakat in spuščati telesu škodljiv plinov, ker to enostavno ni več žensko in nikakor ni lepo? (Mimogrede, zakaj mi besedo prdec stric Word podčrtava?)

Zadnjič sem bila priča mamici, ki je prihitela na javno stranišče z dvema nadobudnima otrokoma. Kratkohlačnika sta ostala zunaj in se prav prikupno pogovarjala, dokler nista ugotovila, da je mamica na stranišču že malo predolgo. Posledično je v otroškem tonu na dan prišel zloglasni stavek: »Mami, a kakaš?« In tako je mamica hitro potegnila vodo (predvidevam, da zato, da ljudje ne bi mislili da kaka), prišla iz WC-ja z rahlo obarvanimi lički in si po hitrem postopku umila roke. Pač, voda je zato, da si po uporabi stranišča umiješ roke in si otroku zgled. Da bi postavil zgled, se za deset minut v miru usedel na školjko in izpraznil svojo rit, pa nikomur ne pade na pamet. Kakati sme danes samo tisti, ki ga mnenja drugih ne zanimajo in samo takrat, ko res ni nikogar v bližini. Ali pa moški.

Moški so glede kakanja še vedno zelo odprti (vzemite dobesedno, če želite), kar mi je nadvse všeč. Raje vidim, da pride oseba s kopalnice in reče: »Matr, sm se usrov!« ali »Dej mi mir k serjem!« kot pa da poslušam ženske: »Nisem kakala že 10 dni, ker smo na potovanju. Sej ne, d sem zaprta, sam res nočem da me kdo sliš.« Res, ti kompleksi so postali že krepko pretirani in podzavestno dvakrat pomislim preden grem kakat. Veste kaj, nič več … »srala« ga bom točno toliko in točno takrat, ko me bo pritisnilo. Pika.

 • Share/Bookmark
 

Avtor maia, zapisano 1.04.2012 ob 20:35 pod Aktualni dogodki & problemi, Nemogoče izpovedi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

18 odgovorov na “Je po novem kakanje tabu?”
 1. oga - 2.04.2012 ob 00:40

  ql. meni osebno edn najboljših delov south parka, še posebaj če ga gledaš s prijatelji, in spiješ shot vedno, ko eden izmed likov reče besedo “crap”

  http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s11e09-more-crap

  poglej!

  4 the record, enota za drek: http://en.wikipedia.org/wiki/Katie_Couric

  dejmo ga srat:)

 2. spominčica - 2.04.2012 ob 07:28

  Ha ha. Kako dober povzetek mojih opažanj. Čeprav moram priznati, da sem nekje na meji … med tistim sramom, da me bo kdo slišal, in boli-me-kurac odnosom, ker je to čisto normalno.

  Ne vem točno, kje in kdaj, ampak nekako so uspeli ženskam vcepiti v glavo, da je to nekaj “nedamskega”. :roll: Se zavedam, kako idiotsko je to, ampak si vseeno včasih ne morem pomagati. Žal. Mi je pa v tolažbo, da – ko se tega zavem – postanem čisto besna sama nase, da sem taka ovca.

  Še ena stvar, zaradi katere je lažje, udobnejše in bolj zabavno biti dec. :mrgreen:

 3. Trepous - 2.04.2012 ob 08:04

  Ha, ha :mrgreen:

  Jah, pač sodobni kompleksi, kaj češ. Je pa res a ne, da je težko delat potrebo (kakat in lulat), če je nekdo s tabo V prostoru :)

 4. maia - 2.04.2012 ob 12:18
  maia

  oga, bom pogledala takoj ob prvi priliki …sicer pa za napit se ga, ljudje vedno najdejo en dober razlog ;)

  spominčica, jaaa vem, ta sistem ovc nas bo uničil :(

  Trepous, kaj a tudi ti kot moški imaš probleme s tem, da te bo nekdo slišal?

 5. Medea - 2.04.2012 ob 12:42
  Medea

  Zanimivo, to sem tudi jaz pogosto opažala. Pa tudi nekateri moški imajo komplekse, ne da ne, predvsem z lulanjem – če nekdo stoji za njimi, medtem ko urinirajo, je baje precej neprijetno. Go figure … Drugače pa, stvar vzgoje. Kar se kakanja in lulanja tiče, nimam pretiranih kompleksov in verjetno predvsem zaradi tega, ker moja dva nista zganjala paranoje vsakič, ko je koga iz našega krdela srat prijelo.

 6. maia - 2.04.2012 ob 19:06
  maia

  Točno, vzgoja ima tudi tukaj en velik pomen (oh, kako sem lahko to spregledala?)… zato sem jaz tako na “easy-going” :D

  Mimogrede, zelo kul, da primerjaš družino s krdelom :mrgreen:

 7. Trepous - 2.04.2012 ob 20:00

  @medea: ne da ni prijetno. Enostavno ti bi pa ne morš :mrgreen: Ne vem, zakaj je tko in mislim da ima večina moških s tem probleme. Podzavestno se ti mišica v mehurju ne spusti in se je ne da zavestno spustit :D Ženske mate pa itak svoje bokse tko da vam noben ne visi na vratu in nestrpno čaka na vas in vas gleda: “Pa dej že oprav!” :D

  @maia: ma ne, mislim ok, ne da se te sliši po celem stanovanju ali hiši od prdcev pa unih zvokov kar po mojem niti ni vljudno :D

 8. maia - 2.04.2012 ob 21:05
  maia

  No ja, to je res …samo enostavno so kompleksi postali preveliki, to me moti. ;)

 9. pametnarit - 2.04.2012 ob 23:32
  pametnarit

  Saj veš kako je. Ene princeske pač ne kakajo, rigajo in prdajo. Finoče pa take. Bog ne daj da bi kdo sploh spregovoril o teh zadevah, bi se najraje v zemljo pogreznile barbike. :mrgreen:

  Jaz grem brez problema na kak javni wc, pa tudi če se kdo pred pisoarjem zraven mene postavi lahko brez problema odtočim. Nimam cajta da bi sploh razmišljal o kakih kompleksih. :D

 10. Medea - 3.04.2012 ob 11:01
  Medea

  Trepous, celo tako, no ;) Ne, sej razumem. Vi ne morete, če vam kdo za hrbtom stoji, me pa bolj težko kjerkoli drugje, kot na wc školjki :P Me pa zanima, zakaj ne morete. Mislim, verjetno ne zaradi tega, ker bi vas bilo sram, po tej logiki mora biti četno lulanje v vrsti pred pisuarji bolj problematično, glede na to, da stojite z ramo ob rami ;)

  Pametnarit, pa naši izpušni plini imajo vonj po marjeticah, si pozabil :D

 11. maia - 3.04.2012 ob 11:28

  Medea, te probleme si se pa odločila kar konkretno preučit, a? ;)

  pametna rit, zate sploh ne dvomim, glede na to za kaj vse porabiš flaško od Fruca :mrgreen:

 12. Medea - 3.04.2012 ob 11:40
  Medea

  Hehe, ja no ;) Če pa še z vsakim moškim (izjema je vodja mojega izvornega krdela ;) ) so bili problemi z lulanjem ob navzočnosti nekoga tretjega. Je po svoje skrajno nesmiselno, da v vsej svoji moškosti ne morejo lulat, če jim kdo za hrbtom stoji, no :)

 13. Trepous - 3.04.2012 ob 14:12

  @medea: pač tudi moški imamo svoje hibe :mrgreen: Ne vem, očitno pritisk dela to, da ne moreš. Bom naredu naslednjič opazovanje z udeležbo :D Sicer pa … mislim, da ni ravno tko da vsi stojim v vrsti eden poleg drugega. Bolj ali manj vsak teži k temu, da je en pisoar fraj vmes al pa se gre v en ali drug konec WCja. :)

  @maia: hja … jst si včasih želim, da bi bil kakih 30 let, 40 let prej rojen, ko se ni kompliciralo zaradi takih malenkosti, ko je bil vsakdo kar je bil naravno … ah ja …

 14. maia - 3.04.2012 ob 18:23
  maia

  Bi bilo kar fajn it nazaj, ja … :) Jaz bi šla tudi z veseljem, ampak samo na obisk :mrgreen:

 15. Medea - 4.04.2012 ob 12:01
  Medea

  Trepous, razumem :) In podpiram idejo z opazovanjem z udeležbo ;)

 16. Ne kadim, a vedno vžgem. » Če že grem v pekel, bom to opravila temeljito - 5.04.2012 ob 13:06

  [...] kadim, a vedno vžgem.Poneumljene izpovedi blondinke « Je po novem kakanje tabu? [...]

 17. NoMercy - 5.04.2012 ob 15:10

  a da ženske kakajo ???
  zakaj se meni zdi, da jim vse kar pojedo gre v vamp, rit, bedra :( + celulit :P

 18. maia - 5.04.2012 ob 23:00
  maia

  NoMercy, man may have discovered fire, but women discovered how to play with it :mrgreen: Tako da pazi, kaj govoriš ;)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !